Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Як замовити інклюзивний вагон в Укрзалізниці

НОВИНИ, Суспільство 06.09.2023

Укрзалізниця створила онлайн-сервіс для замовлення інклюзивних вагонів. Як запевняють посадовці, тепер людині з інвалідністю не потрібно їхати до залізничних кас, аби замовити квиток на потяг.

Про це повідомила в інтерв’ю Українському радіо Єлизавета Кравець, менеджерка соціального напрямку державного акціонерного товариства «Українська залізниця».

Інклюзивний вагон додадуть до будь-якого маршруту, навіть якщо надійде одне замовлення

«Раніше така процедура передбачала мінімум дві поїздки до залізничної каси — замовити квиток, викупити його, і ще один раз – поїхати. Тепер є можливість робити це набагато швидше і комфортніше. Як саме? Ви заходите на сайт «Укрзалізниці», знаходите в списку «Замовлення послуг». Там натискаєте вкладку «Замовлення спеціального вагона для людей з інвалідністю», —запевняє Єлизавета Кравець.

Далі вам треба заповнити анкету. Ви вказуєте особисті дані, електронну пошту для зв’язку та номер телефону. А також інформацію про подорож. Обов’язково треба підвантажити скан-копію або фото посвідчення. Це дуже важливо. Далі відправляєте свою заявку і тепер ваш запит потрапляє на обробку до операторів «Укрзалізниці». Й впродовж 24 годин очікуйте відповідь на електронну пошту. І в принципі все готово.

Наголошую, що заявку слід подавати не пізніше, ніж за три доби до запланованої подорожі. А отримати та сплатити квитки можна в залізничній касі після підтвердження оператором замовлення. Ви можете це зробити буквально у день відправлення, але не пізніше ніж за одну годину».

Наразі Укрзалізниця має 50 інклюзивних вагонів, із них 37 збудували за останній рік. Вартість квитків у них така ж, як і в інших вагонах на певному напрямку.

У кожному з таких вагонів є електричний підйомник або пандус, який надає можливість піднятися до вагона, навіть якщо платформа колії низька. Є облаштовані просторі вбиральні і таблички з номерами купе, додатково нанесені шрифтом Брайля. У купе для осіб, які пересуваються за допомогою крісла колісного, є спальний диван, який може змінювати кут нахилу та фіксувати тіло, а також пульт для регулювання освітлення, кнопка для виклику провідника та пристрій гучномовного зв’язку. Також у цьому купе є спеціальне спальне місце для супровідника, аналогічне місцям у звичайних вагонах.

Інклюзивні вагони курсують на тільки у межах країни, але й на міжнародних напрямках.

Читайте також: Вакцина від кору: чи є у Первомайську та як щепитися маленьким переселенцям


Немає тегів:

9800 всього переглядів, 19 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4