Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

За тиждень на Первомайщині вигоріло 26,5 тисяч квадратних метрів відкритих територій

Довкілля, Кримiнал, НОВИНИ 05.08.2023

Спекотна погода висушує усе навколо, а не часті й не рясні дощі убезпечують легкозаймисті ділянки лише на короткий термін. Тож потенційна загроза займання у посушливий сезон присутня майже постійно.

Зі слів Юлії Дробик, провідного інспектора Первомайського районного управління ДСНС у Миколаївській області, займання стаються здебільшого на відкритих ділянках та при дорозі. Майже завжди головна причина — людська необережність та безвідповідальність, пише Гард.City.

Людей від підпалів не зупиняють навіть великі штрафи

На сьогодні з початку року в Первомайському районі зафіксовано 165 пожеж, з яких 60 випадків — це займання на відкритій території: суха трава, сухостій, чагарники тощо. За минулий тиждень на Первомайщині вигоріло 26,5 тисяч квадратних метрів відкритих територій. Ми постійно закликаємо людей бути відповідальними і обережними з вогнем, але попри все ситуація лишається гострою. Навіть той факт, що за кожен виїзд на гасіння сухостою передбачений штраф для винуватців пожежі, не зупиняє деяких людей. А штраф нині складає 3 400 гривень.

Пожежі на відкритих ділянках знищують флору, вбивають тварин і можуть бути розцінені, як диверсія

Нашою службою направлені рекомендаційні листи на ім’я голів громад, згідно яких вони мають призначати осіб, що відповідатимуть за скошення трави, прибирання сухостою тощо. Це зроблено для того, аби ситуація з пожежною безпекою була більш контрольованою.

У деяких громадах ми виявили невідповідний стан мінералізованих смуг, їх потрібно оновити

Що стосується лісових масивів — тут ситуація, на щастя, краща. Нині розпорядженням Миколаївської ОВА заборонене відвідування лісу для відпочивальників. Це, мабуть, і вплинуло на те, що в лісах району не виникало пожеж. В липні 2023-го ми проводили обстеження усіх лісових господарств, що є на Первомайщині: перевіряли стан техніки, яка має залучатися на випадок займання лісових масивів, перевірили мінералізовані смуги — це переорані ділянки, що локалізують пожежі і не дають перекидатися полум’ю з лісу на поле, наприклад, або навпаки. Такі смуги є і в самих лісах, вони не дають полум’ю поширюватися лісовим масивом. В деяких громадах ми виявили невідповідний стан мінералізованих смуг, їх потрібно оновити. А загалом з лісами у нас все в порядку. Вкотре нагадую: в ліс заходити категорично заборонено!

З іншого боку, можу відзначити, що у порівнянні з минулими роками 2023-му люди стали більш відповідальними в питаннях пожежної безпеки.

Читайте також: Вакцина від кору: чи є у Первомайську та як щепитися маленьким переселенцям

10043 всього переглядів, 12 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4