Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Безкоштовно попрати, висушити та попрасувати: у Первомайську запрацювала соціальна пральня

Iнше 11.02.2024

Жителі Первомайської громади, переважно вразливої категорії населення, зможуть скористатися послугами Соціальної пральні. Запрацювала вона на базі Первомайської районної організації МОО Українського Червоного Хреста на вулиці Шевченка, 2 (приміщення аптеки №65).

Пральню облаштували за гроші міжнародної програми #BraVo та за підтримки Данського Червоного Хреста. Про це повідомила начальниця районної організації Яна Кулєшова, пише Гард.City.

З шостого лютого в Первомайську запрацювала соціальна пральня. Її відкриттям у місті опікувалася Первомайська районна організація МОО Українського Червоного Хреста, яка взяла участь у міжнародному мінігранті й стала переможницею. Весь період участі волонтерів у цьому проєкті їх супроводжували та підтримували Данський Червоний Хрест, Національний Комітет Українського Червоного Хреста, Володимир Оспенніков, Андрій Скороход та Петро Кузнєцов.

За виділені кошти Червоний Хрест придбав пральні машини-автомати; сушильні машини, праски, прасувальні дошки, пральні засоби, мішки для прання білизни та кошики для білизни.

У соціальній пральні можна випрати постільну білизну, рушники, дитячий та дорослий одяг

«На сьогодні це дуже актуальна послуга, — розповідає Яна Кулєшова. — Особливо це актуально для ВПО, бо люди з небезпечних регіонів країни приїжджають до нашої громади майже без нічого, лише з якимись особистими речами. І часто купити пральну машинку для себе вони не мають можливості. Ми розробили порядок надання послуги. Скористатися нею зможуть внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, одинокі мами чи татусі, багатодітні сім’ї та люди похилого віку. У соціальній пральні можна випрати постільну білизну, рушники, дитячий та дорослий одяг. Пральні машинки у нас на 9 кілограмів. Тут ви маєте змогу не тільки випрати речі, а й висушити і попрасувати. Не прийматимемо спідню білизну, шкарпетки, ковдри та подушки. Щодо кількості кілограмів білизни, то тут ліміту ми не встановлювали».

Графік роботи соціальної пральні розробляється і уже з наступного понеділка,12 лютого, вступить в дію.

Читайте також: Будьте обережні! У Первомайську знову виявили сказ у домашньої тварини

Немає тегів:

3871 всього переглядів, 10 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4