Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Працівники «Бузького Гарду» вимагають законного покарання винуватцю аварії, в якій загинув колега

Кримiнал, НОВИНИ, Події 14.10.2022

Працівники «Бузького Гарду» звернулися до громадськості із закликом не дозволити уникнути законного покарання винуватцю загибелі їхнього колеги — співробітника Національного природного парку Олександра Компанійця.

Нагадаємо, що сталося: 8 жовтня 2022 року на пішохідному переході в селі Мигії Первомайського району автівка збила на смерть Олександра Компанійця. Як пишуть колеги загиблого, досудовим слідством встановлений факт алкогольного сп’яніння водія. Вміст алкоголю в крові молодика, якому орієнтовно 23-28 років, становив більше 1,5 проміле (середній ступінь сп’яніння) при дозволених в Україні не більше 0,2 проміле.

Звернення колективу Національного природного парку «Бузький Гард»

Закликаємо публічних людей та журналістів не дозволити винуватцю трагедії уникнути законного покарання!

Життя — це можливості, виклики, мрії, обов’язки, достаток, надбання, любов, праця… Ось те, чого було позбавлено прекрасну і працьовиту людину — співробітника Національного природного парку «Бузький Гард» Олександра Компанійця.

Це сталося 8 жовтня у темну пору доби на пішохідному переході в с. Мигія Первомайського району, Миколаївської області. Попередньо досудовим слідством встановлено факт алкогольного сп’яніння водія. Вміст алкоголю в крові молодика, якому орієнтовно 23-28 років, становив більше 1,5 проміле (середній ступінь сп’яніння) при дозволених в Україні не більше 0,2 проміле. Дивно, коли в країні війна, молодий чоловік дозволяє собі святкування з вживанням алкоголю та з подальшим керуванням автомобіля в такому стані.

Також нещодавно стало відомо, що суддя Миколаївського суду відпустив вбивцю під заставу. Сума застави, яку визначив суд, становить трохи більше 200 тис. грн. Хоча прокуратура просила взяти підозрюваного під варту. У підсумку, суд життя особи оцінив у 200 тис. грн.

Що найцікавіше, то суд навіть не обрав інший запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт, щоб запобігти новим трагедіям. Таким чином, на сьогодні він вільний у пересуванні.

За попередньою інформацією, цей чоловік неодноразово попадав у поле зору правоохоронних органів, порушував правила дорожнього руху, останнім із порушень було водіння автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, але справу було закрито, тому що суд не знайшов доказів його сп’яніння.

На сьогоднішній день дана особа не позбавлена водійських прав та має можливість безперешкодно керувати транспортним засобом. Навіть не хочеться уявляти, до чого це може вчергове призвести. Закликаємо громадськість та журналістів не дозволити цій людині уникнути законного покарання, бо основним правом людини є право на життя і ніхто не має права позбавляти її цього!

У загиблого залишилася мати-пенсіонерка.

У Первомайському районному відділі поліції ситуацію прокоментували так

Слідчі проводять досудове розслідування смертельної ДТП, що сталась на Первомайщині. 8 жовтня, близько 20:00, 27-річний водій автомобіля BMW, рухаючись по вул. Первомайська в селі Мигія, здійснив наїзд на 43-річного чоловіка, який перетинав проїжджу частину дороги по пішохідному переходу.

Внаслідок ДТП чоловік отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці. Правоохоронці встановили, що на момент автоаварії водій транспортного засобу знаходився в стані алкогольного сп’яніння (1,49 проміле).

Слідчі поліції внесли інформацію за вказаним фактом до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Того ж дня слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління ГУНП Миколаївської області затримали правопорушника на місці ДТП в порядку ст. 208 КПК України.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

  • 9 жовтня підозрюваному було вручене клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави.
  • 11 жовтня суддя Центрального районного суду м. Миколаєва виніс рішення про обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 260 тисяч гривень. Наступного дня на підставі внесеної застави підозрюваного було звільнено з-під варти.
  • Наразі досудове розслідування триває.

Читайте також: Перші кроки, які потрібно зробити ВПО в Первомайську: інтерв’ю з директоркою Центру соцслужб

13074 всього переглядів, 10 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4