Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Вакцина від кору: чи є у Первомайську та як щепитися маленьким переселенцям

НОВИНИ, Охорона здоров'я 17.07.2023

В Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору. Як стверджують медики, дві дози вакцини КПК — у 12 місяців та у 6 років — забезпечують ефективний захист від кору. А що робити, якщо ви втратили час через війну? Щепити! І зробити це можна у сімейній ланці первомайської медицини — КП «Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Про старт загальнонаціональної кампанії повідомило Міністерство охорони здоров’я, а чи є вакцина у Первомайську — головна лікарка КМ «ПМЦПМСД» Тетяна Оболенська, пише Гард.City.

334 690 доз вакцин КПК вже доставлені в області

«Дві дози вакцини КПК — у 12 місяців та у 6 років — забезпечують ефективний захист від кору. Вакцина проти кору входить до складу комбінованої трикомпонентної вакцини КПК (для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи)», — йдеться у повідомленні міністерства.

Як зазначається, комбіновану вакцину проти кору, паротиту і краснухи (КПК) на підтримку Національної програми імунізації в Україні доставив Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine). Зберігання та доставка отриманої вакцини в регіони відбулася за підтримки проєкту USAID Ukraine — USAID Україна «Безпечні та доступні ліки для українців» (SAFEMed).

За словами головної лікарки Тетяни Оболенської, перебоїв із цією вакциною у Первомайській громаді немає, дітей вакцинують за планомВсіх, кому потрібна вакцинація, запрошують звертатися до сімейних лікарів.

Нагадаємо: для зручності мешканців Первомайської громади та ВПО Гард.City в довідковому матеріалі зібрав номери телефонів сімейних лікарів та реєстратури Центру первинної медико-санітарної допомоги. Користуйтеся!

Читайте також: Червоний Хрест у Первомайську працює на вулиці Шевченка

   

10083 всього переглядів, 18 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4