Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В ногах правда є. Консультує спеціаліст-подолог

Iнше, ПУБЛІКАЦІЇ 07.02.2019

В ногах правда є. Про це точно знає Юлія Блідар, співзасновниця студії подології та естетики «Caramel»(@caramel_nails_medical), спеціаліст-подолог. Юлія піклується про те, щоб п’яточки були не тільки ніжними, а нігтики гарно нафарбованими, а ще й здоровими.

«Подологія відносно новий напрям в медицині, який спеціалізується на проблемах стопи і нігтьового апарата ноги. Цей напрям більш широко представлений за кордоном, в Україні менше. Це зовсім не означає, що в українців нема проблем , а більше скидається на те, що вони мало приділяють уваги своїм ніжкам. Я разом з моїми сестрами спочатку заснували студію естетико-нігтьового сервісу, і мене вразила кількість жінок, які мають проблемні нігті і ступні. Єдиний вихід, який може запропонувати майстер педикюру чи манікюру – замаскувати зовнішні недоліки, але я чітко розуміла, що цього замало. Не треба жити з хворобами, треба їх лікувати. І сьогодні одним з напрямів нашої студії є подологічні послуги. Також звертаю вашу увагу на те,що окрім жінок проблеми ступні і нігтьового апарату ноги також мають чоловіки і діти.

Нажаль, клієнти звертаються по допомогу коли є дискомфорт або гірше – нестерпно болить. Як спеціаліст, запевняю, що багатьох розповсюджених проблем можна уникнути, якщо правильно і регулярно доглядати за стопою та нігтями. Догляд за ногами немає сезонності, адже ви ходите щодня, а в осінньо-весняний період ноги переживають ще більший стрес через взуття. Часто жінки надають перевагу гарному модельному взуттю з вузьким носком, аніж зручному з округлим. Дійсно важко підібрати хороше взуття, яке б не задавало клопоту. До того ж, взимку нам хочеться утеплитися, і ми вдягаємо теплі шкарпетки. Це спричиняє тертя пальців і ми знайомимося з м’якими мозолями. Часто дерматологи їх плутають з бородавками і припікають. Все, що пов’язано з подологією – безболісно.

Хочеться звернути увагу на проблему вростаючого нігтя у дітей. Спровокувати це може неправильно надана форма під час догляду. Нажаль, батьків не навчають, як правильно обрізати нігті на ногах. Вони це роблять за аналогією рук, надаючи нігтям на ногах форму півкола. За своєю природою діти активні, в віці 10-11 років додається високе потовиділення, валики, які оточують ніготь, м’які й рухливі, в той час як нігтьова пластина тверда. Неправильна форма нігтя запускає процес вростання. Дитина жаліється на біль, не може відвідувати фізкультуру і спортивні гуртки. Така проблема може тягнутися роками і значно знижувати якість життя. Батьки йдуть на радикальні міри і наважуються на хірургічне втручання в той час, як подологія пропонує абсолютно безболісне вирішення проблеми за допомогою корегуючої системи.

У людей будь-якого віку можуть виникнути проблеми через плоскостопість. Зауважую, що ортопедичне взуття та спеціальні ортопедичні устілки підбирає лікар-ортопед індивідуально, зважаючи на анатомію вашої ступні. Малюки абсолютно не потребують супінаторів, твердих задників які фіксують ніжку, тощо. Єдина рекомендація – невеличкий каблучок відповідно розміру ніжки.

Проблем, які може вирішити спеціаліст-подолог – невичерпна кількість: натоптиші, стрижнева мозоль, тріщини на п’ятках, вростаючі нігті. Не варто плутати педикюр у подолога зі звичайним салонним. Адже спеціаліст-подолог виконує його з медичної точки зору, часто надає важливу інформацію про здоров’я пацієнта, а за потреби направить до вузького спеціаліста: ортопеда, флеболога, ендокринолога.

Серед низки захворювань, через мікоз страждає найбільша кількість клієнтів. Легкість, з якою можна заразитися цією інфекцією, можна порівняти з ГРВІ. Єдинна відмінність – спори проростають значно повільніше і цей довгожитель проявить себе через місяць. Уявіть, якщо він вразив нігтьову пластину жінки. Частіше за все жінки мають покриття на нігтиках. Корекція покриття нігтів на ногах відбувається вдвічі рідше ,ніж на руках через сповільнений ріст від природи. І як наслідок, про мікоз клієнтка дізнається за три місяці під час корекції, коли він вже значно поширився. В цьому не завжди винен майстер педикюру, але все ж таки зверніть увагу на те, як обробляється інструмент. Обробка інструмента спиртом – замало. В своїй практиці ми використовуємо сухожарову шафу і слідуємо нормам МОЗ.

Ми з радістю допоможемо підтримувати красу ваших ніжок. Завітайте до студії подології та естетики «Caramel» і отримайте знижку 5% на перше відвідування. Записатися можна за номерами : +38 097 622 43 29 та +38 093 135-02-44. Нехай ваші ніжки будуть приводом для гордості і заздрості».

Записала Ксенія Мініна

Читайте також: Зізнатися в коханні вам допоможуть солодощі, зроблені власноруч

  

1367 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4