Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Різдвяні історії з книжкової шафи

Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 29.01.2019

Сімейна літературна вечірка

Різдво Христове-одне із найулюбленіших свят українців. Зима, часу вдосталь, тож можна і добре розговітися після посту і в гості сходити, і самим побувати у людей і, звичайно, почитати цікаві книжки. Новорічно-різдвяні свята – це відмінний привід урізноманітнити своє дозвілля. За бажанням можна перетворити звичайний січневий день на справжнє свято душі. Адже Різдво – особливе свято радості, коли дорослих і малих переповнюють найкращі почуття та віра у дива. А що найкраще переносить нас до чарівного світу мрій? Звичайно,улюблені книги!

Саме тому холодної зимової днини, 15 січня, до Первомайської міської дитячої бібліотеки – філії №2 поспішали читачі-учні початкових класів разом зі своїми батьками, щоб взяти участь у сімейній літературній вечірці «Різдвяні історії з книжкової шафи». Працівники дитячої книгозбірні влаштували цей захід з метою організації змістовного і корисного родинного дозвілля з урахуванням спільності інтересів на основі книги і читання. На початку зустрічі ведуча літературної вечірки бібліотекар Тетяна Романчук розповіла присутнім про народні традиції святкування Різдва в Україні, а потім ознайомила гостей з виставкою-інсталяцією «Новорічно-різдвяний книжковий серпантин».

Сюжет книг, представлених на виставці, пов’язаний з Різдвом, Новим роком та прекрасною зимовою порою. Тут чекають на своїх читачів справжнісінькі різдвяні історії від найкращих українських та світових авторів. Бібліотекар наголосила, що книги, які представлені на викладці подарують своїм читачам незабутній святковий настрій і, головне, створять затишну, позитивну і добру атмосферу в родині. Дорослі і діти із зацікавленістю слухали розповідь ведучої і виявили бажання прочитати ці книги в сімейному колі.

Під час святкування Різдва в родинах панує радість, мир, добро і віра в чудеса. У кожного українця свій особистий шлях до Бога, своя сімейна історія пов’язана з Різдвом. Гості заходу – постійні читачі книгозбірні брати Карім і Михайло Алясад, Іринка Кривопіщенко, Тарасик та Даринка Русанови разом зі своїми матусями розповідали про сімейні традиції святкування великого зимового свята. А бабуся Іринки Кривопіщенко, відома первомайська поетеса Марія Воробйова, розповіла цікаву містичну історію, яка трапилася з нею на Святвечір, а потім читала власні нові вірші з певної тематики. Творчий, поетичний настрій дорослих передався дітям і учень 4-го класу Алясад Карім розказав присутнім мудру, повчальну казку «Дуб та береза», яку сам вигадав. Даринка і Тарасик Русанови теж натхненно і виразно декламували дитячі віршики про зиму.

Після поетичної веселої хвильки юні шанувальники художнього слова брали участь у народознавчій грі-вікторині «Різдвяні святкові традиції», а потім гості разом із працівниками книгозбірні заспівали улюблену колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю…» і побажали один одному щасливого та мирного нового року. Наприкінці заходу ведуча запросила присутніх у бібліокафе, щоб скуштувати смаколиків, попити чаю і водночас поділитися враженнями про зустріч. Підводячи підсумок важливо додати, що сімейне дозвілля у бібліотеці подарувало радість спілкування і посприяло духовному і культурному єднанню поколінь.

Тетяна Романчук, завідуюча міською дитячою книгозбірнею

Читайте також: Життя подекуди цікавіше за будь-який кіносюжет.

Немає тегів:

1148 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4