Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Навчайся і повертайся: інтерактивна гра на тему навчання за кордоном

НОВИНИ, Суспільство 31.07.2019

Первомайську молодь знайомили з культурою країн ЄС

26 липня представники Європейського Союзу в Україні провели інтерактивний захід для молоді – гру «Eurosession», мета якої в розважальний спосіб підвищити рівень обізнаності молоді щодо Євросоюзу, країн-членів ЄС, їх визначних пам’яток, відомих діячів, творів культури, історичних подій, традицій тощо.

Подію відвідала активна молодь Первомайська: школярі та студенти. Учасники не тільки дізналися більше про Європейський Союз, а й порівняли навчання в різних країнах, здали іспит і пограли в цікаву командну гру. Навчання закордоном завжди вважається якіснішим та престижнішим. Кожного року тисячі абітурієнтів, обираючи між університетами, надають перевагу іноземним ВНЗ. Чим відрізняється система навчання, ставлення до студентів та чи багато з них повертаються після навчання на Батьківщину? На всі ці питання під час антитренінгу відповів спікер – менеджер від проекту представництва ЄС в Україні, Станіслав Корольков.

Гра поділена на три блоки: навчання, іспит та канікули. Перший блок – знайомство з ЄС та принципами роботи вищих навчальних закладів. По-перше, в закордонних ВНЗ існує принцип конкуренції. Між студентами, викладачами, факультетами та університетами. Це мотивує навчатися і працювати краще, розвивати свої професійні навички та робить майбутнього випускника конкурентоспроможним. Другий принцип – навчайся і повертайся. ВНЗ не зобов’язують іноземних студентів залишатися в країні після випуску. Це дає змогу отримати якісну освіту і, повернувшись в Україну, знайти гарну роботу або створити власний проект. Навчання закордоном також дає можливість подорожувати, знайомитися з різними людьми і відкривати для себе нову культуру.

Другий блок – іспит. Учасники відповідали на питання з історії та культури країн Європейського Союзу, відтворювали у пам’яті важливі історичні події, згадували відомих діячів та визначні пам’ятки ( наприклад, питання про зону вільної торгівлі, безвізовий режим тощо).

Після іспитів, як відомо, наступають канікули. Для «Eurosession» канікули – це цікава гра. Тому учасниками запропонували спробувати себе в настільній командній грі «Аліас» на тему ЄС. Треба максимально швидко пояснити своїй команді задані слова без використання однокореневих. Що більше слів вгадано – то швидше команда просувається до перемоги. Запрошені гості поділилися на 4 команди і боролися за перемогу. Кожен нестандартно проявив себе: хтось, пояснюючи слово «Париж», намагався «прийняти позу» Ейфелевої вежі; хтось з перших слів ведучого відгадував потрібне слово чи словосполучення. Після антитренінгу кожен отримав подарунки, сфотографувався зі спікерами та мав можливість особисто запитати про навчання в ЄС.

«Коли почали задавати запитання, я спочатку розгубилася, а потім почала згадувати: щось чула від батьків, щось читала сама, вивчала у школі або бачила по телевізору. Після тренінгу зрозуміла, що потрібно більше цікавитися історією. Не тільки ЄС, а й України і всього світу. Дуже сподобався захід, ведучі та ігри. Тепер і собі задумуюсь над навчанням за кордоном. Зрозуміла, що можна завжди повернутися додому і не боятися, що там (за кордоном) з тобою щось станеться» – говорить Аліна – одна із учасниць заходу.

Дар`я Левченко

Читайте також: Делегація ЄС у Первомайську (фото)

  

813 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4