Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Голова Миколаївської ОДА зніс би всі старі лікарні і побудував нові – з використанням новітніх технологій

НОВИНИ, Охорона здоров'я 22.02.2018

Настав час кардинально змінити підходи до утримання медичних, освітніх, культурних, спортивних та інших соціальних закладів, зробивши акценти на новітні технології будівництва та енергозбереження. Таку заяву під час свого річного звіту за результатами роботи за 2017 рік зробив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

Про це пише Миколаївська ОДА.

Очільник області акцентував увагу на тому, що абсолютна більшість приміщень таких установ була побудована за радянських часів за типовими проектами, коли при будівництві ніхто не звертав особливої уваги і не вираховував, скільки саме буде коштувати утримання цих будівель, плата за їх опалення та освітлення.

“Ці всі будівлі, які дісталися нам у спадщину, будувалися по типовим проектам і більшість з них відслужили своє. Сьогодні ми вимушені по копійкам збирати кошти і розпорошувати їх на утримання цих будівель. Але це дуже неефективне використання наявних ресурсів. Потрібно змінювати підходи з урахуванням сучасних вимог і технологій енергозбереження, що дасть можливість акумулювати кошти і направляти їх на розвиток конкретних галузей. Ми маємо підвищувати саме якість надання послуг”, – заявив Олексій Савченко.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації, говорячи про видатки на утримання будівель соціальних закладів, акцентував увагу на тому, що значно дешевше було б не ремонтувати і утримувати старі будівлі, а побудувати нові з використанням новітніх технологій.

“Якщо говорити відверто, то я навіть боюся називати ту цифру, яка була витрачена на утримання будівель таких установ. Що б я з ними зробив? Я б їх всі зніс, а на цих місцях, передавши землі нашим підприємцям, попросив би їх побудувати нам сучасні лікарні з використанням новітніх технологій. В тому числі і енергозберігаючих”, – висловив власну думку голова Миколаївської ОДА.

Відзначимо, що на галузь охорони здоров’я у Миколаївській області у 2017 році було виділено більше 2 млрд гривень, що на 500 млн гривень більше, ніж у минулому 2016 році.

Читайте також: Ініційовано збір підписів під петицією про звільнення Олексія Савченка з посади голови Миколаївської ОДА

Немає тегів:

1086 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4