Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Ініційовано збір підписів під петицією про звільнення Олексія Савченка з посади голови Миколаївської ОДА

НОВИНИ, Події 21.02.2018

Петицію, автором якої є Євген Воловой, зареєстровано в офіційному інтернет-представництві Президента України. Зокрема, в документі стверджується, що «завдяки Олексію Юрійовичу наша область стає посміховиськом для всієї країни майже щомісяця».

Пропонуємо ознайомитися з повним текстом петиції:

«З жовтня 2016 року, коли головою Миколаївської обласної державної адміністрації був призначений Савченко Олексій Юрійович, навколо Миколаївщини не припиняються скандали. По-перше, за фактом року роботи не виконано у повному обсязі жодного інфраструктурного проекту. У самій ОДА робота проводиться тільки на рівні піару, гучних промов та пустих обіцянок. По-друге, у облдержадміністрації наявна проблема з кадрами (постійні звільнення, плинність кадрів, у деяких напрямках роботу практично паралізовано). Вже давно назрів конфлікт з обласною радою.

Замість роботи над вирішенням нагальних проблем в регіоні, голова ОДА Олексій Савченко то віджимається, то читає вірші (іноді антиукраїнських поетес), то знімає відеокліпи зі своєю участю, де розказує якійсь свої філософські погляди на життя. Робить що завгодно, але не вирішує питання з лікарнями (зокрема з обласними інфекційними лікарнями), аварійними школами, дорогами, мостами, які руйнуються, тощо.

Дивіться також:

Завдяки Олексію Юрійовичу наша область стає посміховиськом для всієї країни майже щомісяця. Чого тільки варте копіювання головою ОДА російського політика Рамзана Кадирова. Але на додаток ще маємо відкриття об’єктів, які не введено в експлуатацію (фехтувальна школа), втручання у діяльність інших гілок влади (фактична узурпація влади в міськраді, про що свідчать участь голови ОДА в призначенні секретаря ради, яка сьогодні, виконуючи обов’язки міського голови, не приховує, що свої рішення погоджує з Савченко). А нещодавня пропозиція голови ОДА розвісити на всіх державних установах червоно-чорні прапори вносить тільки розбрат та конфлікти в суспільство.

Останньою краплею став жарт голови ОДА на обласній колегії з освіти, де були присутні голови РДА, ОТГ, народні депутати. Олексій Савченко тоді “пожартував”, що добрим показником ремонту шкіл буде наявність душових, де діти робитимуть селфі, “коли мило впаде”. Цей вислів шокував не тільки громадськість, але і його підлеглих. Це не перша і, судячи з уседозволеності, не остання неетична поведінка голови ОДА. Стає дійсно соромно за те, що очільник області з такими інформаційними приводами постійно потрапляє на центральне телебачення. Тим часом, в Адміністрації Президента роблять вигляд, що нічого не відбувається.

Також насторожує те, що голова ОДА Савченко не може дати чіткої та зрозумілої відповіді на звинувачення зі сторони народного депутата України Мустафи Найема в тому, що Олексій Савченко заздалегідь знав про розстріли на Майдані, та має причетність до Юрія Крисіна, засудженого умовно за вбивство журналіста Веремія.

З ремонтом соціальних об’єктів та доріг взагалі сумна картина – не дивлячись на великі кошти, які надходять у область для ремонту автошляхів, місцева влада не змогла вирішити питання навіть з найболючішими ділянками! Траси Н-11 та Н-14 у такому жалюгідному стані, що народні артисти України, подорожуючи Миколаївщиною, змушені писати про це на всю країну. Також на дорогах Миколаївщини повністю відсутній ваговий контроль і дотримання температурного режиму вже другий рік поспіль. А обласна влада і голова ОДА займають вигідну позицію “моя хата скраю”. Внаслідок чого інфраструктура нашого регіону зазнає збитків в десятки, або сотні мільйонів гривень щорічно.

Конфлікти з журналістами та громадськістю – навіть з Громадською радою при ОДА, яка була сформована самим Савченко. За останні два роки голова ОДА так і не зміг завоювати ані довіру, ані повагу громади Миколаївщини.

Попри те, що на Миколаївщині є ціла купа критичних, базових та дійсно нагальних проблем – голова ОДА продовжує носитись тільки з однією ідеєю – відновлення аеропорту. Але і цей піар-проект став найбільшим скандалом управління Олексієм Савченко в регіоні.

Протягом року районні ради та Миколаївська міськрада надавали “добровільно-примусово” допомогу на відновлення аеропорту. Аж тут виявляється, що частину аеропорту безкоштовно відремонтував місцевий підприємець. Дивною була реакція голови ОДА. Він нібито не знав про будівництво (хоча раніше заявляв про повний контроль над цим проектом). Тобто об’єкт підвищеної небезпеки ремонтується без жодних документів (ані тендеру, ані проекту, ані договору на виконання робіт), і голова ОДА замість того, щоб заявити про самоуправство підрядника і звернутись до правоохоронних органів, дякує і сприймає таку практику як належну. За рік випадків поведінки та дій голови ОДА, які не відповідають ЗУ “Про місцеві державні адміністрації” назбиралось безліч. Тому просимо Президента України Петра Порошенко розглянути питання щодо звільнення голови Миколаївської обласної державної адміністрації Савченка Олексія Юрійовича як особи, що не відповідає займаній посаді».

Читайте також: Голова ОДА закликав мерів повернули містам історичні назви

  

1282 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4