Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Допомога внутрішньо переміщеним особам: куди звертатись у Первомайську

БЛОГ, Суспільство 24.03.2022

У Первомайську на 23 березня зареєструвалися більше 90 осіб, які з початку повномасштабного вторгнення росії покинули свої домівки в містах, де зараз ведуться активні бойові дії. Це жителі Києва, Маріуполя, Ірпеня, Харкова, Енергодара та інших міст. Ці люди наразі мають потребу в фінансовій підтримці та іншій допомозі. Яку допомогу вони можуть отримати та куди звертатись, розповіли очільниця управління соцзахисту населення Ольга Колесніченко та директор Терцентру соціального обслуговування Сергій Грушанський.

Як повідомлялось раніше на Урядовому порталі, внутрішньо переміщені особи, які змушені були покинути місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням російської федерації в Україну, отримають допомогу на проживання від держави у розмірі 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 гривень на кожну іншу особу, пише Гард.City.

«У Первомайську такі особи мають звернутися за адресою: вул. Театральна, 6А. Там ведуть прийом спеціалісти ЦСССДМ та УСЗН, котрі їх реєструють і заповнюють відповідні анкети», — інформує начальниця УСЗН Ольга Колесніченко. В анкетах зазначається, яка саме допомога необхідна людині, складається відповідний список. Фіксується необхідність у фінансовій підтримці, а також в одязі, взутті, продуктах чи іншому. Там же зорієнтують щодо подальших дій.

«Частина тих, хто має потребу в речах та продуктах, вже отримали допомогу», — розповів директор Територіального центру соціального обслуговування.

«Надаємо людям речі (є і бувші у вжитку, і нові). Також є консервація, крупи, овочі. Щовівторка та щочетверга приватна пекарня привозить нам хліб. Його ми роздаємо і переселенцям, і малозабезпеченим, які знаходяться на обслуговуванні Центру», — зазначив Сергій Грушанський.

Первомайці активно долучаються, приносять речі, продукти. Зимового дитячого та жіночого одягу поки вдосталь. Але потрібен чоловічий. Також потрібен більш легкий одяг і взуття на весну та літо. Є потреба в крупах, макаронних виробах. Також потрібен посуд. Зокрема, каструлі, сковорідки, чашки та глибокі тарілки. Завжди є потреба в санітарно-гігієнічних засобах: підгузках, милі, пральному порошку.

Якщо маєте змогу надати допомогу, приносьте до Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Адреса: вул. Грушевського, 1 (будівля МЦКіД).

Читайте також: Чому в медіа немає і не має бути «всієї правди» про війну

13929 всього переглядів, 3 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4