Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Детектив по-первомайськи: юні злодюжки цупили балони, а один взяв та й бабахнув

Кримiнал, НОВИНИ 17.01.2018

Після вибуху злодійкувата парубота тікала так, що не тільки не потягла крадене, а ще й свої власні речі розгубила. А вже у поліції з’ясувалося, що ця крадіжка була далеко не першою.

11 січня, близько 3-ї години ночі, до чергової частини Первомайського відділу поліції зателефонував охоронець одного з підприємств міста та повідомив про те, що двоє невідомих чоловіків декілька хвилин тому намагались скоїти крадіжку майна з території їхньої установи.

Приїхавши на місце події та поспілкувавшись із охоронцем, поліцейські дізнались від нього, що, почувши звук, схожий на вибух, він вибіг на вулицю й побачив двох невідомих чоловіків, які тікали з території підприємства. Зробивши обхід, чоловік виявив, що невідомі намагались викрасти два кисневих балони, під час викрадення яких один з них вибухнув.

Оглянувши місце злочину, поліцейські виявили, що, тікаючи, правопорушники залишили свої особисті речі.

Повідомлення про вказану подію було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.2 ст.15 «Замах на злочин» ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка» та розпочато досудове розслідування.

Оперуповноваженими кримінальної поліції були встановлені особи правопорушників, причетних до скоєння злочину. Ними виявились місцеві мешканці, брати 20 та 16 років. Також поліцейські з’ясували, що того ж дня, коли було скоєно крадіжку, зловмисники звернулись по допомогу до міської лікарні з травмами, які вони отримали під час вибуху балону.

Під час спілкування з одним із правопорушників поліцейські з’ясували, що з 2017 року по теперішній час обидва брати та їхній спільний приятель скоїли ряд злочинів майнового характеру на території Первомайського району, а саме: крадіжки з гаражних приміщень різноманітного електроінструменту, акумуляторних батарей, незаконне заволодіння транспортними засобами, за фактами скоєння яких до поліції надходили заяви від їх власників та були розпочаті кримінальні провадження.

Правопорушники зізнались у скоєних ними злочинах та, вказавши місця зберігання викраденого майна, добровільно видали його поліцейським – легковий автомобіль ВАЗ-21099, два мопеди, електроінструмент (перфоратори, електричні дрелі).

Після проведення всіх необхідних слідчих дій викрадене майно буде повернуто власникам.

Слідчим підрозділом Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області проводиться розслідування кримінальних проваджень за ознаками ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років, ч.2 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Триває досудове слідство.

Наразі у місцевій прокуратурі вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні ряду злочинів та обрання стосовно них судом міри запобіжного заходу.

Правоохоронці перевіряють зловмисників на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Первомайського району та Миколаївської області, повідомляє Первомайський відділ поліції ГУНП у Миколаївської області.

Читайте також: Двоє хлопчаків у Первомайську вирішили стати грабіжниками

  

1225 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4