Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Депутат Первомайської міської ради пропонує на базі котельних побудувати басейн та ковзанку

Економіка, НОВИНИ, Події 30.05.2018

Первомайські депутати-свободівці запропонували новий погляд на старе майно.

«ПЕРВОМАЙСЬК ПОТРЕБУЄ БУДІВНИЦТВА ОБ’ЄКТІВ СОЦІАЛЬНОЇ ТА СПОРТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ – ПЛАВАТЕЛЬНОГО БАСЕЙНУ, ЛЬОДОВОГО КАТКУ!!!» – емоційно звертається до читачів своєї сторінки у Фейсбуці Михайло Медведчук.

І далі роз’яснює свою пропозицію досить детально:

«Близько 5 років тому місцевою владою була прийнята Програма так званої “оптимізації” системи централізованого теплозабезпечення осель первомайців, що призвело до повного відключення і припинення роботи комунальних котелен м. Первомайська. Вже на її завершальному етапі, у 2016-2017 рр., коли багато містян опинилися перед проблемою опалення своїх домівок, комісія з питань законності, яку я маю честь очолювати, ініціювала запровадження компенсації для городян на встановлення приладів опалення. В результаті проведеної роботи, після палких обговорень по формі і розміру, механізму та колу суб’єктів, – сотні первомайців отримали цю компенсацію, а це загалом не один мільйон гривень. Не можу не відзначити колег Володимира Вовка, Олексія Молдована, Олександра Лисого, які активно відстоювали позицію соціальної справедливості та відповідальності влади перед громадою.

Але, товариство, це ще не все, позаяк 5 років тому, коли затверджувалась Програма “оптимізації”, місцева влада не подумала про те: а що власне робити з комунальним майном, яке залишається після припинення роботи котелень? Вже зараз триває передача з балансу КП “Тепло” на баланс інших комунальних підприємств міста великої кількості майна – рухомого і нерухомого. Звісно, що частина обладнання і устаткування може бути використана у майбутньому в комунальному господарстві!

Але дуже важливе питання – це нерухоме майно: котельні та їх земельні ділянки! Так депутати Первомайської міської ради від ВО “Свобода” ставлять собі одним з пріоритетних завдань – НЕ ДОПУСТИТИ ДЕРИБАНУ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА! Використати майно громади ефективно!!!

Зрозуміло, що приміщення котелень, які знаходяться по вул. Грушевського (центр) та по вул. Коротченка, можуть стати ласим шматочком для комерційних ділків та їх служок! Вже зараз ширяться чутки про потенційних клієнтів та можливі схеми “вилучення” комунального майна із власності громади.

Товариство, не маємо права того допустити! Невже знову цинічний продаж і, як наслідок, руїни, яких вже вистачає по всьому місту?

На останньому пленарному засіданні сесії міської ради я виступив ініціатором створення робочої групи з питань подальшого використання приміщень котелень та їх майна. Наша попередня пропозиція – ЦЕ БУДІВНИЦТВО КОМУНАЛЬНОГО ПЛАВАЛЬНОГО БАСЕЙНУ В ЦЕНТРІ МІСТА по вул. Грушевського, 52, на території котельні. На вул. Коротченка цілком можливо запланувати будівництво льодової арени, роледрому чи інших об’єктів соціальної, спортивної інфраструктури! Чому первомайці вимушені їздити на каток або у басейн до Южноукраїнська? Ми бідніші? У нас немає де будувати? Аж ніяк!

Вважаємо, що при розпрацьованій стратегії все можливо! Бюджет міста становить близько півмільярда гривень на рік! Первомайськ здатен за 2 роки побудувати те, що буде служити первомайцям десятки років!!!

Можете вважати мене популістом, мрійником, шукачем дешевого піару… не гнівайтесь, але мені плювати! Як би там не було, ПРИНАЙМНІ МИ СПРОБУЄМО!

За пропозиціями свободівців Євгена Шарія і Михайла Медведчука – відповідне протокольне доручення про створення робочої групи щодо питання подальшого ефективного використання приміщень котелень вже надано на останньому пленарному засіданні сесії міської ради!»

Тут ми можемо згодитися з шановним депутатом, що багато хто назве його мрійником… Але ж… Чи не мрійники відправили людину на Луну і тепер вже працюють над марсіанським проектом? А нам же не на Марс, а лише басейн…

Голосуйте за чи проти на нашій сторінці у Фейсбуці!

Читайте також: Градус рос, маразм крепчал. На сессии горсовета

  

984 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4