Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

День маленького фермера. Аграрії влаштували для дітей Первомайщини яскраве свято

НОВИНИ, Події, ПУБЛІКАЦІЇ, Суспільство 06.06.2018

Перед кожною дитиною рано чи пізно постає питання щодо вибору майбутньої професії: яку саме спеціальність обрати після закінчення школи? Особливо цим питанням переймається сільська молодь, адже вона не бачить для себе привабливої перспективи залишитися вдома. У місті, на їхню думку, багато цікавих можливостей.

Та хіба це слушно? Адже університети випускають у доросле життя сотні економістів, юристів, бухгалтерів тощо, які не можуть знайти роботу за фахом, бо попит менший від пропозиції. І випускники, отримавши спеціальність, намагаються реалізувати себе в інших сферах.
Тому в питанні вибору професії необхідна допомога не лише батьків чи держави, а й провідних підприємств.


Так, один з найбільших та найпотужніших агрохолдингів України UkrLandFarming запустив дуже цікавий проект для дітей, мета якого – розповісти про захопливий світ аграрних професій. Варто нагадати, що компанія активно співпрацює зі студентами українських аграрних вишів та коледжів: проводить майстер-класи, надає місце для літньої практики, стажування тощо. Агрохолдинг UkrLandFarming відкритий для роботи з молоддю та школярами.


На Первомайщині, в селі Синюхин Брід, також є підприємство, яке входить в групу компаній UkrLandFarming – Товариство з обмеженою відповідальністю “Південь Агро Інвест”. Цього року директор підприємства Олег Анатолійович Осінній вирішив започаткувати нову традицію та влаштувати надзвичайну подорож для діток світом, де раніше мали змогу побувати не всі.


“Дивлячись на ці щасливі обличчя діток, мені особисто та всьому нашому дружньому колективу хочеться працювати із ще більшим бажанням і натхненням, та досягати все більших вершин, щоб згодом, коли підростуть ці діти, маленькі сьогодні, а вже завтра, післязавтра, чи за декілька років – могли поповнити наші ряди та влитися до нашого колективу”. – промовив Олег Анатолійович перед початком подорожі.


Зупинка перша – поле. Автобус наблизився до підприємства, діти з цікавістю визирали з вікон. Проект розпочався! Діти були раді зустрічі, тому ми вирішили не зволікати та вирушили в цю надзвичайну подорож.


Поля вразили дітей своєю величчю та могутністю. Головний агроном Андрій Абдувалійович Кохоров розповів допитливим слухачам про особливості вирощування озимої пшениці, головної продовольчої культури в Україні. Школярі одразу згадали, що головне призначення пшениці – забезпечення людей хлібом та смачними хлібобулочними виробами. Та спеціаліст наголосив, що озима пшениця є також їжею і для тварин. Крім того, фахівець розповів про шкідників, які можуть загрожувати врожаю, та про методи боротьби з ними. Дитячими “фаворитами” виявились клоп-черепашка, довгоносики, жук хлібний, совка сіра зернова та інші. Після того, як школярі прослухали матеріал, вони змогли закріпити його на практиці. Діти поділились на дві команди, отримали завдання – розкласти по коробках картки з відповідними малюнками. В одну коробку мали потрапити сільськогосподарські культури, а в інші – вже відомі шкідники та бур’яни. Звичайно, не обійшлось і без помилок, та маленькі агрономи лише вчаться цієї відповідальної професії! Після закріплення матеріалу кожен маленький агроном мав змогу отримати подарунок.
Про що мріють маленькі діти, коли опиняються біля надзвичайно великої техніки?! Звичайно ж, покататись на сучасному тракторі! Їхня мрія здійснилась. Відразу після того як дітки дізнались про види техніки, та про те, як вона допомагає у вирощувані сільськогосподарських культур, найкмітливіший мав змогу не лише покататися на сучасному тракторі, але й отримати трактор у подарунок, щоправда, іграшковий.


Та це ще не все! Після надзвичайної подорожі у світ, де вирощують сільськогосподарські культури, дітки вирушили на дитячий шкільний стадіон, де на них чекали надзвичайні пригоди з Техаським Рейнджером та Загадковим індіанцем. Дітки занурилися в світ таємниць індіанців, де проявили хоробрість і спритність, показали єдність духу та допомагали Покахонтас саджати та збирати врожай. Всі разом вони спекли великий та смачний пиріг, прикрашений корисними фруктами. Наші маленькі фермери потрапили на майстер-клас і власноруч прикрашали смачне печиво, а ще смакували справжні техаські соняшники, які приносять щастя. Після маленького перекусу наші помічники мали змогу розфарбуватися різноманітним гримом та перетворитися в кошенят, тигренят, метеликів та маленьких павучків, та вже наприкінці мандрівки наша малеча потрапила в пригоду з мильними бульбашками та салютом щастя. І з такими яскравими враженнями дітки починають свої канікули та перше знайомство з сільським господарством.

Читайте також: Ви – нам, ми – вам. Не забувайте, що реклама – то двигун прогресу!

  

1543 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4