Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Знову сонце, море, фестиваль

Мистецтво, НОВИНИ, Освіта 05.07.2018

ХХІ Міжнародний фестиваль дитячої творчості «Золотий лелека», що проходив з 25 червня по 2 липня в курортній зоні селища Рибаківка, об’єднав під своїм крилом творчих, креативних і талановитих дітей з усіх регіонів України, Молдови, Болгарії.

Фестиваль “Золотий лелека” увійшов у топ-200 найкращих світових фестивалів, тож цілком прогнозовано цього року на учасників чекали цікаві розважальні заходи, конкурси, виставки, майстер-класи та зустрічі із зірковими гостями, як от: дует «Анна-Марія», який виконує пісні 20-ма мовами світу, співачка СолоХа, шоумен, Dj, ведучий, саунд продюсер Vel Johannson тощо.

Театральне мистецтво представляв на фестивалі зразковий художій колектив драматичний гурток «Atoms» Дитячо-юнацького центру національного відродження під керівництвом Тетяни Гаврилюк. На суд авторитетного журі у складі Володимира Олександровича Моісеєнко – народного артиста України, професора кафедри режисури Київського національного університету культури і мистецтв; Вікторії Олександрівни Стрельчук – кандидата педагогічних наук, завідуючої кафедрою режисури Київського національного університету культури і мистецтв; Людмили Олександрівни Курмель – артистки театру і кіно, члена Спілки театральних діячів України було представлено дві вистави – «Не їжак» (молодша група) та «С тобой все кончено навсегда» (старша група). У розмовному жанрі з чисельними конкурентами змагалися Тетяна Остапенко з уривком з циклу «Веснянки»;  Ліза Колесніченко з творами «Як намалювати птаха» і «Як мене музики вчили»,  Дар’я Паланюк з твором «Дика образа дикобраза».

Члени журі, високо оцінивши  майстерність юних артистів та режисера-постановника, віддало нашим землякам два перших місця у театральному жанрі, що є свідченням високого рівня підготовки колективу. Їм сподобалася гра акторів, оригінальність декорацій, світлове оснащення, музичний супровід, вишуканість костюмів та майстерно продумані сюжети.

Найвищі нагороди – гран-прі привезли до рідного міста Тетяна Остапенко та Ліза Колесніченко, Даша стала володаркою 1 місця.

Звичайно, всі ці високі досягнення колективу – результат щоденної кропіткої праці керівника колективу – Тетяни Пилипівни Гаврилюк, людини з добрим серцем та світлою душею, закоханої у свою роботу. Саме вона вкладає всі свої сили та майстерність у розвиток юних театралів, власним прикладом вчить їх бути людяними, доброзичливими, працьовитими, комунікабельними, за що їй велика подяка від вихованців та їх батьків.

Повторюся, що культурно-освітня програма фестивалю була вельми насиченою. Щовечора для дітей проводилися різноманітні шоу, ігрові програми, концерти, тематичні конкурси. Так наша Тетянка Остапенко взяла участь не лише у концерті з нагоди відкриття фестивалю, а й у шоу «Один в один» у ролі харизматичної Каті Осадчої.

Поїздка запам’ятається первомайським учасникам цікавими фестивальними програмами, дискотекою, теплим морем, затишною спортивною базою «Маяк», смачним харчуванням. І все це стало можливим завдяки щедрій благодійні допомозі народного депутата України Вадима Івановича Підберезняка та голови Миколаївської обласної організації «Україна молода», депутату міської ради Тимуру Глушко.

Кожній дитині фестиваль дає крила – крила надії, крила любові, крила творчості, а окрилені діти створюють шедеври, підкорюють нові вершини. Тому це неперевершене свято дитинства запам’ятається дітям на все життя.

Татьяна Дуплик

Читайте также: #ЧужихДітейНеБуває. Лише щасливі діти можуть побудувати щасливе успішне суспільство

 

1176 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4