Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Знайте свої права. Отримуйте ліки безкоштовно

НОВИНИ, Охорона здоров'я 30.05.2018

Щотижня нові партії ліків, закуплені МОЗ через міжнародні організації, відправляються у регіони. Це препарати, які кожен український пацієнт, має отримувати безоплатно, бо держава вже їх закупила за податки, що сплачує кожен громадянин.

Останні поставки в регіони були вакцини, ліки для онкохворих дорослих і дітей, для новонароджених з дихальними розладами, для пацієнтів, які страждають на легеневу артеріальну гіпертензію, пацієнтів, які знаходяться в до- та післяопераційному періоді трансплантації. Всього у 2018 році ми закуповуємо ліки за 40 програмами, – пише Уляна Супрун.

Завдяки співпраці з міжнародними організаціями ми можемо забезпечувати більше пацієнтів якісним та безоплатним лікуванням. На жаль, не всі пацієнти знають про це. Система закупівель є прозорою та відкритою. На сайті МОЗ України ви завжди можете знайти інформацію про кількість ліків, які закуповує держава, коли вони будуть в Україні та чи вже потрапили до медзакладів вашого регіону (http://moz.gov.ua/zakupivli-likiv). Нові накази про розподіл закуплених ліків, дивіться тут:http://moz.gov.ua/nakazi-moz

Ніхто не має права вимагати від вас кошти за ці ліки. А інформація про наявність препаратів у державних медзакладах має бути доступною для всіх. Нагадаю, що відповідно до Наказу МОЗ №509 від 2016 року, лікарні повинні публікувати інформацію про залишки ліків на сайтах обласних департаментів охорони здоров’я чи оприлюднювати її в самому закладі – у доступних місцях.

Якщо ліки є в наявності, а в лікарні з якихось причин відмовляють у їх безоплатній видачі, ви можете написати заяву на ім’я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров’я. У заяві вкажіть діагноз із результатами аналізів або діагностики для підтвердження та необхідний препарат.

Також є чудові ресурси, які допоможуть перевірити наявність лікарських препаратів, закуплених державою, у лікарнях вашого регіонуhttps://eliky.in.ua/ та http://liky.ua/

Знайте свої права та завжди перевіряйте інформацію та вимагайте свої ліки! Ви не лише захистите своє право на лікування, а також допоможете відстояти позитивні зміни та відчути їх швидше іншим громадянам.

Читайте також: Ціни на фрукти в цьому році неприємно здивують українців

1089 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4