Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Миколаєві “фейкові” офіцери Інтерполу викрали іноземного бізнесмена

Кримiнал 27.07.2020

25 липня на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що вона побачила, як невідомі насильно тягли у автомобіль Porshe чоловіка. 

Інформація про злочинні дії та орієнтування на автомобіль були передані всім нарядам поліції, і на виїзді з міста патрульні поліцейські зупинили авто викрадачів.

Не зважаючи на те, що водій кросовера поводив себе спокійно і, щоб уникнути зайвих питань та швидше продовжити рух, пред’явив поліцейським нібито посвідчення працівника Інтерполу, проте правоохоронці вирішили перевірити документи. Перебуваючи біля транспортного засобу, командир батальйону №3 патрульної поліції побачив на задньому сидінні побитого молодика з зав’язаними очима, руки якого були зв’язані ременем, що і дало підстави засумніватись у справжності наданого посвідчення міжнародної організації, та застосувати заходи фізичного впливу, щоб вивести усіх із авто й викликати підкріплення. 

У ході оперативних заходів правоохоронці з’ясували, що викрадений 24-річний чоловік є громадянином сусідньої держави, який в Україні, зокрема у Миколаєві, має бізнес, і лише нещодавно перетнув кордон. Із його слів, невідомі підстерегли його на вулиці та затягли у його ж автомобіль, на якому вирушили у напрямку Одеси. Жодних вимог та пояснень своїх дій зловмисники не висловлювали.

Всі четверо фігурантів віком від 30 до 40 років, двоє з яких – мешканці Одеської області, а ще двоє – позиціонують себе як наближені до особи, що має вплив на кримінальний елемент в Миколаєві, були доставлені до Центрального відділу поліції. Один з них перебуває у розшуку столичними поліцейськими за вимагання та викрадення транспортного засобу.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 2 ст. 146 ККУ «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та ч. 3 ст. 289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкції інкримінованих статей передбачають покарання до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. 

За процесуального керівництва прокуратури зловмисники затримані у порядку ст. 208 КПК України, їм оголошено про підозру у скоєні зазначених злочинів. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають. 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області 

Немає тегів:

986 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4