Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

280 тисяч привласнено на побудові майданчиків: посадовцям із Первомайська вручено підозру

Кримiнал 02.06.2020

1 червня 2020 року у Первомайську урочисто відкрили спортивні майданчики зі штучним покриттям. А вже 2 червня поліція повідомила: начальниця управління ЖКГ, інженер з технічного нагляду та підрядник обгрунтовано підозрюються у привласненні 280 тисяч гривень.

Нагадаємо нашим читачам. Про сумнозвісне будівництво майданчиків Гард.Сity писав неодноразово у рамках журналістського розслідування. Побудувати їх мали ще до кінця 2019 року. Але справа не тільки в затягуванні термінів. Поліція обґрунтовано підозрює у завищенні цін на роботи та матеріали.

Інформують з Первомайського відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області

«Первомайські поліцейські повідомили про підозру трьом місцевим посадовцям, які привласнили бюджетні кошти.

На початку січня співробітниками Первомайської місцевої прокуратури спільно із слідчими Первомайського відділу поліції був виявлений та задокументований факт привласнення та розтрати місцевими службовими особами грошей з бюджетного фонду міста. Правоохоронцями були розпочаті кримінальні провадження за ст. 191 кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що восени минулого року між управлінням ЖКГ Первомайської міської ради та одним із будівельно-монтажних товариств міста був укладений договір підряду про будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям в м. Первомайськ на загальну суму майже півтора мільйони гривень. Також управлінням було укладено договір з фізичною особою підприємцем — інженером технагляду про здійснення ним технічного нагляду за виконанням будівельних робіт на вказаному об’єкті, надання експертної оцінки їхньої якості та матеріальних витрат.

Проведеним розслідуванням слідчі з’ясували, що службові особи вказаних установ 46-ти, 55-ти та 67-ми років, які займались складанням кошторису та актів будівельних робіт і були відповідальні за надання експертної оцінки, виконали роботи не якісно і не в повному обсязі. Також, використовуючи своє службове становище, за результатами посадовці склали завідомо неправдиві документи щодо їхньої вартості, привласнивши тим самим майже 280 тисяч гривень бюджетних коштів.

За процесуального керівництва місцевої прокуратури всім трьом посадовцям повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених чч. 2 та 4 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. ч. 1 та 2 ст. 366 КК України «Службове підроблення», а одному із правопорушників інкримінують пособництво у вчиненні вказаних злочинів (ч. 5 ст. 27 КК України). Відповідно до санкцій вказаних статей передбачено покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк від двох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Найближчим часом у суді буде вирішено питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Наразі слідчі дії тривають».

За даними редакції і як можна зрозуміти з опублікованих на ProZorro документів, особами, яким вручено підозру, є:

  • Тетяна Дмитрівна Троян, начальник управління житлово-комунального господарства Первомайської міської ради. Тетяна Дмитрівна підписувала договори на будівництво.
  • Іван Васильович Войцеховський, керівник організації, яка здійснювала технічний нагляд.
  • Олексій Миколайович Тягнирядно, представник підрядної організації, яка будувала міні-футбольні поля.

Немає тегів:

1354 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4