Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

З 11 травня працюватимуть ринки та сфера послуг: первомайський виконком підтримав рішення Уряду

Економіка, НОВИНИ, Події 09.05.2020

Послаблення карантинного режиму відбудеться в Первомайську з 11 травня — як і у всій Україні. Виконком Первомайської міської ради проголосував за це після публікації урядової Постанови про послаблення карантинних обмежень.

Рішенню виконкома передувала зустріч із підприємцями 7 травня, яка відбулася замість анонсованої позачергової сесії міської ради. Міський голова Людмила Дромашко на зустрічі запевнила підприємців: якщо Постанову Уряду про послаблення карантинних обмежень опублікують, аналогічне рішення зможе ухвалити й місцевий виконком. Проігнорувавши вимогу чиновників обмежитися ініціативною групою, підприємці у тому ж складі, що й напередодні, прибули на засідання виконкому, пише Гард.City.

Як з′ясувалося, урядову Постанову опублікували пізно ввечері, тож підготувати відповідний проєкт рішення апарат міськради не встиг. Проте підприємців запевнили: рішення буде прийняте. Людмила Дромашко наголосила, що саме те, що Постанову від 4 травня 2020 року №343 опублікували на Урядовому порталі, дало змогу послабити карантин на рівні міста, адже всупереч закону послаблення б не відбулися.

Тож врешті, після певної паузи на опрацювання чиновниками апарату, був обговорений проєкт рішення, який мають опублікувати на сайті Первомайської міської ради.

Дозволять роботу суб’єктів 

діяльності з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови:

  • забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами;
  • розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років);

діяльності з надання зазначених послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос за умови, що суб’єкт господарювання, який проводить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів.

Як і раніше, під забороною робота ТРЦ, крім роздрібної торгівлі і побутового обслуговування населення за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту.

Ринку ТОВ «Флора» дозволять працювати в разі забезпечення виконання наступних вимог:

  • наявність Повідомлення або Витягу з державної реєстрації щодо провадження державної реєстрації потужностей операторів ринку харчової продукції ТОВ «Флора» відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів»;
  • здійснення допуску працівників ринку, продавців і відвідувачів на територію ринку виключно за наявності медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проведення безконтактного температурного скринінгу;
  • наявність на кожному вході (в’їзді) на територію ринку диспенсерів з антисептиком;
  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількість з розрахунку: один покупець на 10 метрів квадратних торговельної площі ринку;
  • відстань між робочими місцями продавців — не менше трьох метрів, обладнання місць торгівлі захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
  • проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця – в кінці кожного робочого дня;
  • відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку території;
  • забезпечення постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.

Відновлюється робота закладів торговельного і побутового обслуговування населення за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

Повний перелік закладів, що відкриються, поки що доступний у вигляді проєкту рішення, за яке уже проголосовано.

Редакцією Гард.City проводилося опитування, в якому проголосувало 715 осіб. Абсолютна більшість голосів була віддана за те, щоб ринок працював. 

Зауважте, що рішення, ухвалене сьогодні, 8 травня, виконкомом Первомайської міськради, містить низку вимог, які залишаються обов’язковими до виконання. Тож тривалість безперебійної роботи бізнесу відтепер залежить від епідеміологічної ситуації у країні та самих первомайців.

Читайте також: Гаряча вакансія: на роботу потрібні швачки

Немає тегів:

5008 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4