Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Відкриття інклюзивних класів у цьому році планується у ЗОШ № 1, 3, 4, 5, 15, 16, 17 Первомайська

НОВИНИ, Освіта 23.07.2018

Первомайською міською радою ухвалено рішення про створення інклюзивно-ресурсного центру в місті.

Інклюзивна освіта в широкому сенсі передбачає створення рівних можливостей для всіх категорій дітей в Україні, – пишуть із виконавчого комітету Первомайської міської ради.

ЮНЕСКО визначає інклюзивне навчання як «процес звернення і відповіді на різноманітні потреби учнів через забезпечення їхньої участі в навчанні, культурних заходах і житті громади, та зменшення виключення в освіті та навчальному процесі». Тобто це такий спосіб отримання освіти, коли діти або учні з особливими освітніми потребами навчаються в загальному освітньому середовищі за місцем свого проживання. І це є альтернативою домашньому та індивідуальному навчанню.

У м. Первомайську в закладах освіти навчаються 46 дітей з інвалідністю, це діти дошкільного та шкільного віку, що потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку.

У 2017-2018 навчальному році інклюзивне навчання було організоване для двох дітей шкільного віку та чотирьох дітей дошкільного віку. Однією з переваг інклюзивної освіти є можливість налагодження дружніх стосунків зі здоровими ровесниками й участі у громадському житті. Завдяки цілеспрямованому спілкуванню з однолітками у дітей з особливими потребами поліпшується мовний, соціальний та емоційний розвиток. А діти, які поряд з дітками з особливими потребами, вчаться природно сприймати і толерантно ставитися до людських відмінностей, вчаться налагоджувати й підтримувати дружні стосунки з людьми, які відрізняються від них.

Так, на сьогодні інклюзивне навчання рекомендоване 20 дітям, а саме дітям, які підуть до першого класу та школярам, які перебували на індивідуальній формі навчання. Відкриття інклюзивних класів планується у ЗОШ № 1, 3, 4, 5, 15, 16, 17 м. Первомайська.

Первомайська міська рада ухвалила рішення про створення інклюзивно-ресурсного центру в місті. З 1 вересня 2018 року в ньому буде надаватися діагностична та корекційна допомога дітям з особливими освітніми потребами, здійснюватимуться консультації батькам дітей зазначеної категорій, буде вестися методично-просвітницька робота з педагогами.

В будівлі, в якій буде розташовано Центр, триває реконструкція. Із бюджету міста виділено кошти на заміну віконних блоків, реконструкцію приміщень, на придбання обладнання.

Міська влада разом з освітянами намагається забезпечити всі умови для виховання та навчання дітей з особливими потребами, включити їх в активне суспільне життя, щоб жодна дитина з не відчувала себе іншою.

Читайте також: Вступна кампанія в Україні наближається до фінішу

  

1145 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4