Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Відбулось відкриття першого в місті Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору на Первомайщині (фото)

НОВИНИ, Суспільство 24.11.2018

24 листопада у знак пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. за ініціативи Миколаївської ООЛМС “Молодь – майбутнє нації”, сприяння міської влади та підтримки місцевих підприємців відбулося відкриття першого в місті Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору на Первомайщині.

Нижче Первомайського залізничного вокзалу, навпроти повороту до гімназії, зібралось чимало молоді та людей похилого віку. Саме тут було впорядковано територію та створено досить оригінальну композицію із металу.

Напочатку зібрання міський голова зазначила:

“Громада впродовж багатьох років, коли пам’ять про Голодомор приховувалася, берегла її і змогла привернути до цієї проблеми нащадків. Це дуже важливий внесок і я особливо вдячна старшим членам нашої громади, які підтримували цю пам’ять, а молодшим за те, що вони не забувають та намагаються усіляко її вшановувати.”

Крім цього під час відкриття Меморіального комплексу були виказані сподівання, щодо зберігання цілісності композиції. Адже майже усе було вироблене  умілими ковалями із металу. Тому організатори комплексу сподіваються на совістність мешканців Первомайська.

Також журналістам газети ТВ “Всесвіт” вдалося поспілкуватися з автором оригінальнох комплексної композиції Дмитром Вавриняком, директором Студії художньої ковки “Вармет”. Чоловік розповів, як йому прийшла ідея створення саме металевої свічки, колосків, та ангела.

“Это трагедия и горе украинского народа.Я люблю и уважаю свою страну,историю и традиции.Мне за честь было изготовить данный мемориал.К данному эскизу мемориала,я добавил арку,с колючей проволокой и между ними колоски пшеницы.Этим я хотел показать,через что прошел украинский народ-тюрьмы,репрессии,убийства.И самое главное-голодомор”, – розповів автор.

Наостанок усім присутнім було запропоновано долучитися до Всеукраїнської акції “Запали свічку пам`яті!” Первомайці мали змогу за допомогою запалених свічок викласти хрест і тим самим показати, що наші городяни завжди пам`ятаають ті буремні роки, коли українська нація боролася за своє існування.

  

956 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4