Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Від початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 35 тисяч вибухонебезпечних предметів

Події 28.07.2020

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. 

Лише впродовж минулої доби, 27 липня, здійснено 57 виїздів, під час яких виявлено 160 боєприпасів.

Так, групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Миколаївській області знищено артилерійський снаряд калібром 76 мм часів минулих війн, який напередодні виявив громадянин під час проведення земляних робіт на відкритій території біля с. Лимани Вітовського району. Про знахідку він одразу ж повідомив за номером “101”.

Цього ж дня, 27 липня, під час планового обстеження територій працівниками Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України на вул. Радистів, селища Биківня, що у Деснянському районі Києва, було виявлено 86 артилерійських снарядів. Зокрема:  діаметром 152 мм – 4 одиниці, діаметром 122 мм – 9 одиниць, діаметром 107 мм – 7 одиниць, діаметром 76 мм – 60 одиниць, та діаметром 37 мм – 6 одиниць. Всі виявлені вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни.

Раніше на Львівщині, а саме в с. Утішків Буського району, під час обстеження прилеглої території нового будівництва, піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України було вилучено та знищено встановленим порядком 75 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Боєприпаси було виявлено також і громадянами поблизу с. Ниви Буського району під час прогулянки лісом. Львівські піротехніки на звернення громадян вилучили та знищили  встановленим порядком 3 од. протитанкових мін ТМ-35 та 4 од. підривників т.Т.Мі.Z.43 часів Другої світової війни.

Крім того тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Так, упродовж 27 липня підрозділами ДСНС України на території Донецької області, де проводиться ООС, було обстежено 1,67 га території та виявлено і вилучено 38 ВНП.

На Луганщині піротехнічними розрахунками було обстежено 1,61 га території області у Попаснянському, Станично-Луганському, Сватівському районів, де виявлено та вилучено 23 артилерійські снаряди, 11 мінометних мін та 2 гранати.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 35 тис. 605 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 528 авіаційних бомб.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам’ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та в жодному разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За зґвалтування дівчини оперативники затримали неодноразово судимого херсонця

Немає тегів:

978 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4