Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Весну зустрічаємо та звук [р] чітко вимовляємо. З дитячої сторінки «ТВ Всесвіт»

НОВИНИ, Освіта 21.03.2018

Виявляється, це не так вже й складно!

Чисте, правильне мовлення – одна з важливих умов нормального психічного розвитку дитини та її успішної соціалізації. Завдяки мовленню малюк пізнає світ, виражає власні бажання, думки, вимоги, налагоджує контакти з навколишніми людьми. На жаль, сьогодні понад 70% дошкільників мають ті чи інші вади мовлення. І щороку кількість таких дітей збільшується.

Останнім часом все частіше зустрічаються діти, яким складно дається вимовляння звука [р]. Інколи це буває наслідком слабких м’язів мовного апарату, інколи є наслідком несформованості фонематичного сприйняття.

Як же віднайти цей загадковий звук [р]?

У закладі дошкільної освіти № 24 «Гвоздичка» вже кілька років успішно діє логопедичний пункт, у якому діти з відхиленням мовного розвитку отримують логопедичну допомогу, а вихователям та батькам надаються поради щодо подолання мовленнєвих вад

Вчитель-логопед Інна Анатоліївна Холодович разом із дітьми продемонструвала майстер-клас для колег із автоматизації звука [р] в словах та реченнях.

Виявляється, це не так вже й складно! На креативному занятті в ігровій формі діти знаходили й промовляли звук [р] в картинках, допомагаючи равлику. Виловлювали з озера вудкою предметні картинки з твердим [р] та м’яким [р’]. За допомогою гусенички визначали місце звука в слові. А квітка-семицвітка допомагала дітям скласти речення із словами, де є проблемний звук . Граючись, діти й не помітили, як до них завітала Дівчина-весна. Вона милувалась стараннями дітей і за це подарувала їм чарівні весняні квіти.

А. В. Карлюга, вихователь-методист ЗДО № 24 «Гвоздичка»

Читайте також: «Пісенний вернісаж!» для милих жінок. З дитячої сторінки «ТВ Всесвіт»

  

1457 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4