Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

В Україні відроджується мода на старовинні імена

НОВИНИ 05.01.2024

Серед новонароджених минулого року багато дівчаток дістали імена Марія та Єва, а хлопців називали Олександр чи Марк. Окрім того, констатують відродження попиту на старовинні імена.

Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції у м.Київ. Інформація узагальнена для Києва, Київської, Черкаської, Вінницької, Житомирської, Хмельницької областей, пише Гард.City.

«Марія, Єва, Марк та Олександр — тримають першість у рейтингу найпопулярніших імен, які обирають батьки для новонароджених малюків у 2023 році», — йдеться у повідомленні.

У столиці України дівчаткам батьки найчастіше обирали імена Марія, Соломія, Єва, Поліна, а хлопчикам — Максим, Марк, Тимофій, Олександр, Данило, Михайло.

Від Афіни до Люцифера

Водночас фахівці зазначають, що українці традиційно проявили і чималу фантазію та прагнення до ексклюзивності. І вчергове здивували екзотичними, а подекуди і демонічними іменами своїх дітей. Миролюб, Мухаммед Алі, Люцифер, Аріель, Афіна чи Мане — рідковживані імена, які батьки обирали для своїх малюків у 2023 році.

За бажанням батьків дітям присвоювали й інші рідкісні імена. Зокрема – Пауліна, Оріяна, Євдокія, Клара, Весна, Ведана, Дана, Астрід, Сахара, Октавія, Вогнена, Арія, Афіна-Пенелопа, Яруна, Дзвінка, Килина, Еммануела, Іларія, Магда, Юстина, Фрея, Глафіра, Матільда, Іуліанія, Інга, Лілі, Леоніда, Зореслава, Нефа. А також – Зореслав, Леслав, Яніслав, Велес, Ратмир, Кий, Люцифер, Граф, Корній, Будимир, Вір, Еней, Серафим, Єрофій, Люксор, Еней, Елізар, Іоанн, Гаррі, Адоніс, Арес, Іліодор, Марс, Тео, Ян, Доміан, Зевс, Грей, Кай.

Батькам вирішувати, але здоровий глузд не завадить

У відомстві наголошують, що лише батькам обирати, яке ім’я дібрати для своєї малечі. Але водночас наполягають, аби при цьому керувались здоровим глуздом та виправданими міркуваннями. Ім’я не має містити ані цифр, ані інших знаків.

«Звертаємо увагу, що дитині може бути дано не більше двох імен, якщо інше не випливає із звичаю національної меншини, до якої належать мати і (або) батько», — зазначають у повідомленні.

Також звертають увагу і на те, що подвійне ім’я завжди слід писати через дефіс (для прикладу, Алла-Вікторія, Маргарита-Марія).

У найменуванні дітей нові тренди

Як інформують у Центральному міжрегіональному управлінні Мін’юсту, поточні події, довколишній контекст суттєво впливають на вибір імені. Також підкреслюють, що можна вказати на тендецію до відродження моди на старовинні імена.

Воно, мабуть, і добре. Вже точно краще Марко, Устим, Соломія чи Стефанія за Люцифера.

Читайте також: Рекламна агенція Гард.City пропонує оголошення, банери, борди, рекламу на радіо

4793 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4