Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Упродовж минулої доби на водоймах України загинуло 10 людей

Події 12.08.2020

За оперативними даними, станом на 12 серпня, на водних об’єктах України від початку місяця загинуло 77 осіб, з них — 3 дітей. Вдалося врятувати 34 людини, у тому числі 4 дитини.

Зокрема, лише минулої доби на водоймах загинуло 10 людей.

На щастя, вдалося врятувати 6 осіб, серед них — 1 дитину.

Так, 11 серпня на р. Дніпро в м. Черкаси на пляжі “Митницький” врятовано хлопчика 2008 р. н., який, під час купання на надувному матраці, почав тонути. Працівником Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби було доставлено потерпілого на берег.

А в акваторії Азовського моря в смт Кирилівка Якимівського району Запорізької області поблизу бази відпочинку “Запорожець”, рятувальниками окремого посту АРЗ СП на моторному човні врятовано та доставлено до берега двох осіб 1995 р. н. та 1997 р. н., яких на надувному матраці віднесло у відкрите море на відстань близько 1км.

Рятувальники застерігають: надувний матрац є досить сумнівним засобом для плавання, тим паче на морі, де часто піднімається вітер. На жаль, відпочивальники часто зволікають попередженням фахівцями Служби порятунку і використовують надувні матраци під час відпочинку на водоймах. Нерідко це призводить до трагічних наслідків, зокрема до утоплення.

Тому рятувальники по всій країні проводять превентивні заходи з метою профілактики виникнення трагічних подій на воді.

Так, 11 серпня рятувальники 22-ї ДПРП У ДСНС України у Волинській області здійснили профілактичний рейд на річці Стир – найулюбленішого місця відпочинку жителів міста Берестечка. Під час рейду фахівці Служби порятунку провели роз’яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку на воді, а також роздали інформаційні листівки з основними правилами безпеки, а також нагадали алгоритм дій під час  рятування потерпілих на водних об’єктах.

Щоб нагадати буковинцям, як потрібно поводити себе біля водойм, рятувальники Чернівецької області 11 серпня побували у визначених місцях відпочинку в селах Бояни та Магала. Надзвичайники оглянули рятувальні пости, наявність на них всього необхідного обладнання. Увагу відпочивальників на пляжах фахівці акцентували на дотриманні правил безпеки під час купання. Окремо рятувальники звернулися до батьків і наголосили їм ні на хвилину не залишати дітлахів без нагляду, оскільки дитяча поведінка є непередбачуваною. Також було проведено інструктаж з працівниками рятувальних постів.

Водночас на Донеччині фахівці Служби порятунку провели серед гостей та мешканців м. Святогірськ інформаційно-роз’яснювальну роботу й закцентували увагу громадян на дотриманні правил безпеки під час відпочинку на воді. Фахівці Служби порятунку наголосили, що діти повинні купатися виключно під наглядом батьків. Не можна пірнати, запливати за буйки чи пригати з катерів. Крім того, представники ДСНС нагадали і правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Подібну інформаційно-роз’яснювальну роботу провели рятувальники у Харківській області. Надзвичайники оглянули пляжі Безлюдівського водосховища Харківського району області, саме там, де напередодні під час купання загинув 10-річний хлопчик. В ході проведення профілактичного заходу з орендарями водосховища були проведені бесіди щодо дотримання всіх необхідних правил для своїх відвідувачів та дотримання в належному стані місць відпочинку під час купального сезону.

Шановні громадяни, вкотре нагадуємо, що під час відпочинку біля водойм заборонено:

  • купатися в місцях, які не визначені місцевими органами влади та не обладнані для купання людей;
  • вилазити на попереджувальні знаки, буї, бакени;
  • стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень не призначених для цього;
  • купатися наодинці;
  • використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інші знаряддя, не передбачені для плавання.
  • плавати на плавзасобах біля пляжів та інших місць, які не відведені для купання;
  • вживати спиртні напої до та під час купання;
  • підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання;
  • допускати у воді небезпечні ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук і ніг;
  • подавати помилкові сигнали небезпеки, жартувати, пустувати;
  • дітям, які не вміють плавати, заходити глибше, ніж до пояса;
  • купання дітей без супроводу дорослих.

У більшості випадків люди гинуть на воді через власну необережність, тож, вирушаючи до водойм, будьте вкрай обачні та відповідальні! Суворо та неухильно дотримуйтеся правил безпеки на водних об’єктах!, попереджають рятувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Первомайську кіберполіцейські викрили групу онлайн-шахраїв, які ошукали більше 150 громадян

Немає тегів:

1177 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4