Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Управління соцзахисту населення Первомайської міськради – ще раз про зміни у порядку призначення субсидій

Економіка, НОВИНИ, Події 08.05.2018

У зв’язку з введенням нових правил потрібно буде звернутися до управління соціального захисту та надати повторно заяву та декларацію наступним категоріям громадян…

Управління соціального захисту населення Первомайської міської ради повідомляє:

Кабінет Міністрів України 27.04.18 р. прийняв постанову № 329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів, та визнання такою, що втратила чинність Постанова Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 р. № 1022» яка визначає зміни у порядку призначення субсидій.

З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною.

Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.

У зв’язку з введенням нових правил потрібно буде звернутися до управління соціального захисту та надати повторно заяву та декларацію наступним категоріям громадян:

–        Орендарям житла.

–        Внутрішньо переміщеним особам.

–        Тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб.

–        Тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати.

–        Тим сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.

–        Тим сім’ям, які станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018 року.

Субсидія не призначається якщо:

–        Загальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку (крім дитячих будинків сімейного типу, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування).

–        Будь-хто із складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державні реєстрації і з дати  випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда).

–        У складі домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за яких враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді за інформацією ДФС, ПФУ, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду; або вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

–        Будь-хто із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив купівлю або іншим законним способом набув право власності на земельну ділянку, квартиру, транспортний засіб, будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тисяч гривень.

–        Структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність у домогосподарства, що одержувало житлову субсидію у попередньому опалювальному (неопалювальному) сезоні, простроченої понад два місяці заборгованості з оплати обов’язкової частки внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день призначення житлової субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон.

Додаткова інформація за адресою вул. Грушевського, 3, тел.: 4-47-45.

Читайте також: Про ветеранів труда. Не 30, а 35 та 40!

 

990 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4