Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську провели перевірку в прийомних сім`ях (фото)

НОВИНИ, Суспільство 21.09.2018

12-14 вересня 2018 року на виконання наказу начальника управління у справах дітей Первомайської міської ради від 10.09.2018 р. №64 було здійснено планову перевірку прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу м. Первомайська щодо організації їх діяльності та умов проживання вихованців.

Перевірка здійснена з метою забезпечення належного контролю за умовами утримання прийомних дітей, дітей-вихованців, підготовки їх до нового навчального року та підготовки до осінньо-зимового періоду. Перевіркою було охоплено 9 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 26 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 4 особи з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

До складу комісії увійшли спеціалісти управління у справах дітей міської ради, старший інспектор ювенальної превенції відділу превенції Первомайського відділу поліції Головного управління національної поліції в Миколаївській області, директор центру соціально-психологічної реабілітації дітей, прийомні батьки. Спільно з членами комісії деякі прийомні сім’ї відвідала Пастушок О. Є., член виконавчого комітету міської ради, яка пригостила дітей солодощами, та забезпечила комісію комфортним транспортом.

Протягом періоду функціонування прийомних сімей (ПС) та дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) між батьками та прийомними дітьми встановилися та підтримуються добрі стосунки. Батькам вистачає виховного потенціалу для вирішення проблемних питань, конфліктних ситуацій.
Прийомні батьки відповідно до вимог чинного законодавства обов’язково один раз в два роки проходять навчання з метою підвищення виховного потенціалу та отримують відповідний сертифікат.

В прийомних сім’ях та ДБСТ створені задовільні умови проживання для кожної дитини. Діти мають окремі обладнані кімнати, окремі спальні місця, робочі місця, місця для відпочинку, постільну білизну. Діти забезпечені новим, сучасним сезонним одягом та взуттям, шкільним приладдям, телефонами, кишеньковими грошима. Прийомні батьки , батьки-вихователі відповідально ставляться до стану здоров’я прийомних дітей. Діти щорічно проходять повне медичне обстеження. Батьки виконують рекомендації лікарів, проводять додаткові обстеження в обласній лікарні. Діти шкільного віку в 2018 році оздоровилися за рахунок місцевого бюджету в пришкільних таборах, таборі «Гарт», за рахунок державного бюджету в таборах селища Рибаківка, таборі «Молода гвардія» в м. Одеса, а деякі влітку з батьками відпочивали за власні кошти на узбережжі Чорного моря.

Кожній дитині прийомні батьки, батьки-вихователі надають можливість повністю реалізувати свій потенціал. 10 прийомних дітей навчаються у вищих учбових закладах.

Вихованці прийомної сім’ї Дудаєвих стали студентами вищих учбових закладів в 2017 році. Зараз Мурза Галина навчається на 2 курсі Сумського національного аграрного університету на факультет ветеринарної медицини. Іваніченко Ольга студентка 2 курсу Первомайського медичного коледжу. Лазарєв Артем студент 2 курсу Уманського гуманітарно – педагогічного коледжу. Підопічний Дегтярьов Олександр навчається в Миколаївському вищому професійному ліцеї. Сергій Омарович приватний підприємець по ремонту побутової техніки. Своїх вихованців теж навчає своєї справи. Діти часто відвідують батьківський дім. Подружжя підтримує тісні зв’язки зі своїми колишніми вихованцями, які приводять до прийомних батьків уже онуків.

Каменських Андрій, прийомний син подружжя Гордієнків, навчається на 2 курсі Харківського національного університету внутрішніх справ. Всі канікули проводить разом з прийомними батьками. Галина Костянтинівна планує разом з сином поїздку до Італії, де проживає рідний брат та сестра Андрія, з якими він був розлучений в дитинстві..

Прийомна донька Кудревич О. П., Врадій Яна, в цьому році стала студенткою Миколаївського державного аграрного університету. Троє інших дітей навчаються в ЗОШ І-ІІІ ст. №12, та відвідують різноманітні гуртки. Сім’я багато подорожує та ходить в походи.

Троє вихованці подружжя Гульків навчаються в Уманському гуманітарно-педагогічному коледжі. В 2018 році Левкіна Марія вступила до Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій. Двоє дівчаток успішно навчаються в 11 класі ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Повнолітня Костенко Вікторія почала ремонт кімнати, яку їй, як дитині-сироті, надав виконком Первомайської міської ради.

Прийомна донька Юденко О. О. цього року вступила до Первомайського професійного промислового ліцею, де здобуває професію швачки. В цьому році Олена Олександрівна придбала нове житло – трикімнатну квартиру. Для Марійки створені гарні умови, відведена окрема облаштована кімната.
Прийомний син подружжя Плохотніків в цьому році вступив до Миколаївського професійного ліцею.
Прийомна сім’я Гетманенко А. В. в цьому році вже декілька разів їздила відпочивати на море. За успішне навчання прийомна мати придбала кожному хлопчику коштовний фетбайк (зимовий велосипед). Влітку почали разом з дітьми ремонт дитячої кімнати, яку планують перетворити за дизайном з дитячої в юнацьку.

Управління у справах дітей вимагає від прийомних батьків, батьків – вихователів не лише створення належних умов, а й розвиток творчих здібностей дітей. Майже всі діти шкільного віку, які влаштовані в ПС, ДБСТ, охоплені позашкільною освітою.

Прийомні діти сім’ї Третьякової І. Г. та Грицаєнка О. О. відвідують школу мистецтв по класу фортепіано, спортивну секцію з футболу. В сім’ї теплі родинні відносини між батьками, бабусею та дітьми.

Малолітня Емілія з прийомної сім’ї подружжя Ярових відвідує ансамбль сучасного танцю «Сузір’я» при ДЦЮНВ, прийомний син Ілля займається в спортивній школі в секції карате. За успішне навчання та гарну поведінку Емілії придбали велосипед. Олександр Леонідович дуже тісно співпрацює з управлінням у справах дітей. Організовує для дітей показові виступи своїх четвероногих друзів в кінологічному клубі «Аякс», проводить каністерапію з собаками для дітей-інвалідів. За свою громадську активність, волонтерство відзначений медаллю «За гідність та патріотизм». 15 вересня Олександр Леонідович приймав участь у святкуванні Дня міста з показовим виступом собак.

В прийомній сім’ї Гориславець Л. І. троє дівчаток закінчили музичну школу по класу скрипки. Білий Денис продовжує навчання в музичній школі по класу скрипки та відвідує спортивну секцію з футболу. Дудник Павло почав займатися в секції карате. Людмила Іванівна підтримує гарні стосунки з колишніми вихованцями. Колишня вихованка відвідує прийомну матір вже разом зі своїм чоловіком та маленькою донечкою. 30 серпня на свій ювілейний день народження Людмила Іванівна отримала від міського голови привітання у вигляді пам’ятної адреси.

Молодша донька прийомної сім’ї подружжя Ямпольської О. В., Діденкула А. В. займається в музичній школі по класу фортепіано, старша донька в художній школі. Прийомна сім’я за допомогою спонсора поліпшує свої житлово-побутові умови. На території садиби Ямпольської О. В. продовжує діяти дитячий ігровий майданчик. Для прийомних батьків вже стало традицією проводити для дітей вулиці Херсонської різноманітні свята на Різдво, Великдень, міжнародний День захисту дітей.
Прийомні діти подружжя Мельниченків займаються в музичній школі по класу фортепіано, домбри, гітари. Сашко також відвідує спортивну секцію з футболу. Прийомні батьки беруть активну участь у вихованні та навчанні дітей, привчають їх до хатньої роботи..

Під час перевірки прийомні діти з задоволенням виконували для членів комісії музичні твори на різних музичних інструментах.

Після спілкування з дітьми члени комісії дійшли висновку, що дітям подобаються їх прийомні родини. Вихованці мають багато позитивних вражень від спільних з батьками свят та літнього відпочинку.

Прийомним батькам та батькам-вихователям наголошено на необхідності своєчасного звернення у разі спірних та проблемних питань з виховання підопічних до управління у справах дітей для їх спільного вирішення. З прийомними дітьми та дітьми-вихованцями проведені бесіди щодо недопущення самовільного залишення місця проживання, небезпечності довіряти незнайомцям, правил безпеки на воді тощо.

За результатами обстежень комісією зроблено висновок, що умови проживання усіх дітей у сім’ях є задовільними, порушень прав дітей не виявлено, прийомним батькам рекомендовано надалі добросовісно виконувати свої обов’язки, дбати про дітей, їх здоров’я, фізичний, розумовий та духовний розвиток. В ході роз’яснень прийомним батькам, батькам-вихователям було наголошено на персональній відповідальністі за неправові дії або бездіяльність під час виконання своїх обов’язків.
За результатами перевірки складені акти обстеження житлово-побутових умов проживання дітей в ПС, ДБСТ, надані рекомендації прийомним батькам, батькам-вихователям.

Працівники управління у справах дітей міської ради щиро дякують Пастушок Оксані Євгеніївні, голові наглядової ради ПрАТ «Санта Україна», члену виконкому, за надання транспорту для здійснення перевірки, за небайдужість, чуйність, розуміння, за спільну роботу в інтересах дітей.

  

1588 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4