Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську на кір захворіли двоє, у районі – п’ятеро

НОВИНИ, Охорона здоров'я, Події 09.02.2018

Станом на 9 лютого 2018 року серед мешканців міста зареєстровано 2 випадки захворювання на кір, в т. ч. захворіла й одна дитина. Хворих госпіталізовано до інфекційного відділення Первомайської ЦРЛ, стан одного хворого важкий.

Серед мешканців населених пунктів Первомайського району виявлено 5 хворих, з них 1 дитина. Хворих госпіталізовано до інфекційного відділення Первомайської ЦРЛ, стан одного хворого важкий.

В перші 2-3 дні захворювання виникає нежить, кашель зі слизовими виділеннями, а також запалення слизових оболонок очей і з’являється світлобоязнь, сльозотеча. Підвищується температура тіла до 38-39 гр. і вище, з’являється головний біль, інколи виникають болі в животі, на слизовій оболонці щік (губ) з’являються дрібні, розміром з макове зерно, висипання. На 4-5 день з початку захворювання наступає період висипання, характерна етапність висипання. Перші елементи висипки з’являються за вухами, переніссям, потім протягом першої доби сип розповсюджується на обличчя, шию, верхню частину грудей. Протягом 2-х діб вона розповсюджується на тулуб, на верхні кінцівки, на 3-й день – на нижні кінцівки.

На початку періоду висипань стан хворого значно погіршується. Так, температура тіла може підвищуватись до 40 гр. і вище, наростають процеси запалення верхніх дихальних шляхів та слизових оболонок очей, наростають головні болі, в’ялість, сонливість. У дітей старшого віку інколи виникає збудження, марення, галюцинації.

Дуже часто при захворюванні на кір виникають ускладнення, найтяжчі з них: вірусне запалення легень та енцефаліти (запалення головного мозку).

Енцефаліти виникають в більшості випадків у дітей старшого віку, вони надзвичайно небезпечні, перебіг їх важкий, можливе настання смерті хворого або залишають тяжкі зміни (паралічі, порушення психіки, епілепсія).

При виникненні захворювання у щеплених дітей перебіг хвороби легкий. Єдиним дієвим засобом профілактики захворювання на кір є профілактичні щеплення, які проводяться дітям у віці 1 рік та 6 років.

Успіх лікування залежить від своєчасності звернення за медичною допомогою хворого та надання йому якісної медичної допомоги.

Госпіталізація хворих проводиться за клінічними та епідеміологічними показами. Обов’язковій госпіталізації підлягають хворі з тяжкими клінічними формами, діти раннього віку, хворі з дитячих установ з постійним перебуванням дітей, а також особи, що проживають в гуртожитках та в незадовільних побутових умовах.

Завідуючий відділенням організації епідемічних досліджень та моніторингу Первомайського МРВЛД Віталій Мороз

Читайте також: На кір у цьому році захворіло у 70 (!) разів більше народу, ніж у минулому

 

1271 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4