Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську миколаївські кіберполіцейські викрили місцевого мешканця на махінаціях із телекомунікаційними послугами

Кримiнал 01.04.2021

37-річний мешканець райцентру організував діяльність підпільного провайдеру з забезпечення жителів Первомайська інтернетом, за що незаконно отримував абонентську плату. 

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими Первомайського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури задокументували незаконну діяльність мешканця Первомайська. 

У ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що зловмисник без отримання відповідних дозволів, встановив та експлуатував на території райцентру радіоелектронні засоби для надання доступу до телекомунікаційних мереж місцевим жителям, за що незаконно отримував абонентську плату. Комутаційне обладнання для роботи незаконного широкосмугового зв’язку працювало у діапазоні частот, які на законних підставах виділені у користування місцевим провайдерам телекомунікацій, чим перешкоджало роботі їхнього обладнання.

Поліцейські провели ряд обшуків за місцем мешкання фігуранта кримінального провадження та на підконтрольних йому адресах, під час яких виявили 21 радіоелектронний засіб, 8 роутерів, 5 ноутбуків, комп’ютер та планшет. Для розміщення радіо-електронних засобів зловмисник незаконно встановив на подвір’ї власної оселі 40-ка метрову вишку радіозв’язку. Для демонтажу даних антен поліцейські залучали співробітників ДСНС. 

Слідчими проводиться розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 1 ст. 361 КК України «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку». Санкцією вказаної статті передбачено покарання від накладення штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Наразі у справі призначено комп’ютерно-технічну та телекомунікаційну експертизи. Очікується на висновки фахівців, за результатами яких прийматимуться подальші процесуальні рішення.

ВПК в Миколаївській області ДКП НПУ 

Немає тегів:

1343 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4