Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську гучне затримання: депутат минулого складу міськради очолював злочинне угрупування

Кримiнал 12.08.2021

Правоохоронці викрили організовану групу, учасники якої тоннами викрадали газ із вагонів-цистерн потягів на території Первомайського району. Дев’яти учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру.

Інформацію про затримання злочинної групи опублікували на сайті Нацполіції Миколаївської області. Угруповання налічувало більше 10 осіб віком від 17-ти до 44-х років. Серед фігурантів були співробітники ВОХР. За гроші вони «закривали очі» на крадіжки газу з вагонів-цистерн в районі залізничної станції. Заробітки зловмисників на місяць могли становити до мільйона гривень, повідомляє Гард.City.

Схема у злочинців була напрацьована.

Водій потяга залишав вагони в обумовленому місці. Там вже на них чекали. Далі чоловіки на спеціально орендованій вантажівці приєднували обладнання та відкачували газ. Потім крадений газ у супроводі організатора доставляли на підконтрольні заправні станції.

Знаряддя злочину приховували на території місцевої ферми. Очікував на початок операції там і автомобіль-газовоз: його залишали перед викраденням газу з цистерн.

11 серпня 2021 року миколаївські слідчі Слідчого управління, оперативники Управління карного розшуку, поліцейські Первомайського районного відділу у супроводі спецпризначенців КОРД та роти поліції особливого призначення провели масштабну спецоперацію із викриття учасників угруповання.

Відео затримання можна переглянути на сторінці поліції Миколаївської області у фейсбуці:

Поліцейські встановили місце, де ховали обладнання, вилучили гроші, комп’ютерну техніку, чорнові записи, мобільні телефони, сім-карти, зброю, набої до неї, вантажний транспортний засіб, наркотичні засоби та інші речові докази.

Дев’ятьом фігурантам слідчі за процесуальної підтримки Первомайської окружної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні крадіжки в особливо великих розмірах організованою групою (ч.3 ст.27, ч.5 ст.185 КК України). Санкції передбачають до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Раніше правоохоронці вже затримали двох із учасників угрупування. Дізнавшись про це, організатор угруповання, колишній депутат міськради, вирішив запропонувати начальнику Первомайського районного відділу поліції 5 тисяч доларів США за непритягнення його подільників до кримінальної відповідальності, тобто закриття кримінального провадження, повернення вилученого автомобіля та не перешкоджання його подальшій злочинній діяльності.

Про спробу підкупу поліцейський повідомив внутрішню безпеку поліції, співробітники якої спільно зі слідчими ГУНП 11 серпня затримали 42-річного фігуранта під час передачі обіцяної суми. Затриманому інкримінують ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання до восьми років ув’язнення.

За повідомленням сайту Преступности.НЕТ, затримані за спробу хабара — керівники охоронної фірми «Сармат 119» Дмитро Казимир та Алік Горецький.

Дмитро Казімір — екс-депутат Первомайської міської ради від фракції «Опозиційний блок».

Розслідування триває.

Справа розпочалася ще 4 серпня із затримання двох викрадачів

12 серпня заступник начальника ГУНП Миколаївської області з превентивної діяльності майор поліції Олексій Ляшенко відзначив поліцейських, які виїхали на виклик з приводу крадіжки газу з цистерн на залізничній колії між залізничною станцією «Підгородна» та розташованої поруч газової бази 4 серпня 2021 року та затримали двох викрадачів.

Надалі було встановлено, що обидва затриманих, 41- та 44-річний чоловіки, входили до складу організованої групи, яку правоохоронці й викрили 11 серпня.

Відзнаки отримали інспектори відділу реагування патрульної поліції Первомайського РВП старший лейтенант поліції Ігор Чащин та Володимир Мельничук.

Немає тегів:

2628 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4