Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Первомайську чиновники забрали у двох матерів трьох дітей: поки що тимчасово

Охорона здоров'я, Події 17.02.2020

В центрі міста дві матері-одиначки винайняли однокімнатну квартиру, яку перетворили на смітник.

«Сміттєзвалище дитячих доль» – так назвав свій допис у фейсбуці, на сторінці Управління у справах дітей Первомайської міської ради, головний спеціаліст сектору захисту прав, свобод і законних інтересів дітей управління у справах дітей міської ради Валерій Костенко.

Як виявили фахівці Управління, в однокімнатній квартирі, серед гір бруду та сміття, знаходилося троє дорослих та троє дітей: 15 та 6 років, а також маля віком 10 місяців. Про загрозу життю дітей повідомила небайдужа особа.

Ось про що йдеться у дописі:

«Днями до управління у справах дітей завітала небайдужа та смілива особа, яка не бажаючи називатися, повідомила, що в самісінькому серці нашого міста відбувається суцільне жахіття, внаслідок якого страждають одразу 3 дітей. З очима повними сліз, вказана особа повідомила, що не бажає більше миритися з несправедливістю та звернулася по допомогу.

12.02.2020 р. в рамках проведення чергового профілактичного рейду, комісія у складі суб’єктів виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, завітали за зазначеною заявником адресою. Побачене цілком вразило представників комісії. В однокімнатній квартирі багатоповерхівки були виявлені одразу 3 повнолітніх осіб та 3 дітей віком 15 та 6 років, а також маля віком 10 місяців.

Попри своєчасне та в повному обсязі отримання двома одинокими матерями, передбаченої законодавцем соціальної допомоги, асоціальний та безгосподарний спосіб життя законних представниць призвів до того, що квартира перетворилася на суцільне сміттєзвалище, яким практично неможливо пересуватися. Ідентичним є ставлення матерів до потреб дітей, які тривалий час не забезпечувалися.

За результатами перевірки, житлово-побутові умови проживання одностайно визнані вкрай несприятливими та загрозливими для життя та здоров’я дітей. З метою надання матерям дітей можливості змінити ставлення до виконання батьківських обов’язків, діти тимчасово влаштовані до закладів соціального захисту. Вирішені питання про здійснення соціального супроводу сімей, притягнення законних представниць дітей до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 184 КУпАП».

Далі фахівець звертається до громади з проханням не замовчувати подібні факти:

«Шановна громадо! Вкотре звертаємося до всіх і кожного з проханням не бути байдужими до долі дітей, своєчасно повідомляти про порушення їх прав, злочинні дії батьків! Анонімність та нерозголошення персональних даних гарантується!

Висловлюємо щиру вдячність заявнику за небайдужість, чуйність та рішучість!

Надаємо координати суб’єктів виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах:

Управління у справах дітей Первомайської міської ради, м. Первомайськ, вул. Михайла Грушевського, буд. 3 (каб. 312, 315), тел.: (05161) 42596, 42557;

Первомайський відділ поліції ГУНП в Миколаївській області – 102;

Первомайський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – м. Первомайськ, вул. Корабельна, буд. 3, тел.: (05161) 33310.

Повідомляємо, що звернутися ви можете, також до адміністрації закладів освіти, охорони здоров’я та соціального захисту!

Допоможемо нашим дітям разом! Просимо про максимальний репост! »

Читайте також: Храм святителя Спиридона Тримифунтського в Первомайську потребує допомоги

Немає тегів:

1156 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4