Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У первомайському Лікарняному банку крові спав ажіотаж

НОВИНИ, Охорона здоров'я 03.05.2022

На сьогодні такого ажіотажу, який був серед охочих стати донором два місяці тому, вже немає. За день в банку крові приймають близько 15 осіб. Цього наразі достатньо. Особливого дефіциту крові також немає. Якої крові періодично бракує — розповіла старша медична сестра Лікарняного банку крові Олена Цепіна.

«Ажіотаж трохи спав, але люди все одно йдуть. На перший час за необхідності в нас запас крові є. Але періодично з’являється дефіцит крові з негативним резус-фактором: І,ІІ, ІІІ і ІV груп. Вона завжди були в дефіциті, а зараз тим паче. Тому що дехто з наших донорів зараз на війні, деякі тільки поздавали, і має пройти 2 місяці до наступного забору. Тому трохи відстежується потреба. Ми зараз працюємо на місто і на весь Первомайський район: Арбузинка, Криве Озеро, Врадіївка. Потреба була навіть в Кропивницькому», — розповідає Олена Цепіна інтернет-виданню Гард.City.

Допоки гострої потреби в поповненні банку крові немає. За необхідності вони дають оголошення в соціальних мережах:

«Як буде велика потреба, ми дамо оголошення в фейсбуці — Олег Володимирович Чекрижов пише (головний лікар — ред.), і через Гард.City ми даємо оголошення. Зараз поки що такої потреби немає, але потроху ми беремо кров у людей, які приходять. Тому що потрібно, щоб запас був завжди. Також ми формуємо списки можливих донорів: люди приходять, записуються, залишають свої контакти, і ми зв’язуємося з ними за потреби. Тому можна записуватись, залишати свої дані».

Нагадаємо, донором крові може стати не кожен. Це має бути здорова людина віком від 18 до 55 років (жінки) чи 60 років (чоловіки), яка не хворіла на гепатити, має результати ФГ-обстеження. Більш детальну інформацію про права й обов’язки донорів та підготовку до донації ви можете прочитати в нашому попередньому матеріалі або ж отримати у пункті донації. Перед процедурою обов’язковими є медогляд та лабораторні обстеження.

Дні забору крові у донорів у Лікарняному банку крові в Первомайську — вівторок та середа, з 9.00 до 11.00. Адреса: вул. Толбухіна, 105.

Читайте також: Прихисток для тих, хто змушений залишити домівку: як приєднатися первомайцям

 

13039 всього переглядів, 5 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4