Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«Тут має бути художня школа, якщо ви проти – виганяйте дітей» – спогади на урочистому святкуванні 40 річниці.

Культура, ПУБЛІКАЦІЇ 16.01.2019

Первомайська дитяча художня школа відзначила ювілей

У передноворічний час 21 грудня у виставковій залі художньої школи не проштовхнутись – тут зібрались учні, випускники, педагоги і засновники школи, щоб відсвяткувати 40-річчя школи. Від теплих слів та щирих побажань стає гаряче.

Історія створення школи нагадує невеликий екшн. Перший директор і засновник Дмитро Єребакан, розповів, як все було 40 років тому.

З першим набором дітей, директор отримав і перші труднощі – на той момент виділити окреме приміщення для навчання не змогли, пообіцяли через 5 років. А доти, дітям та вчителям довелось курсувати між дитсадком, гуртожитком швейної фабрики, та 11 школою де було по одному класу.

Коли п’ять років навчання пройшли, Дмитро Єребакан повернувся за обіцяним і почув у відповідь відмову. Не роздумуючи залишив заяву про звільнення.

Та проходячи через парк повз будинок культури, де сьогодні знаходиться художня школа, побачив, як зачиняють двері. Рішення прийшло раптово – підійшов і заявив, що має право розмістити тут дитячу художню школу. Звісно, дозвіл на це отримав. Ні, не вигадує.

Отримавши такі бажані ключі і не ловлячи гав, викладачі відразу зайняли класи і розпочали навчання. Нашвидкуруч заклали цеглою вхід до будинку культури.

Скарг було не уникнути і до директора прийшли з адміністрації міста. «П’ять років тому Перший секретар пообіцяв, що тут буде художня школа. Якщо ви проти – виганяйте дітей» – дітей не вигнали, а школа в цих класах і досі.

За 40 років тут пережили всяке – були періоди, коли викладачі працювали тільки на власному ентузіазмі. Минулось. Сьогодні тут навчається понад 230 дітей з різних куточків міста та району. Пліч-о-пліч тут працюють і досвідчені викладачі і вчорашні випускники закладу.

Колишні учні завжди згадуватимуть це місце, не залежно від того, чи стало мистецтво їх професією. Тут – тепло та затишно, тут не критикують, а напрявляють, не ламають, а дають в руки інструменти для самовираження. Тому-то і ніде сісти в залі, вітають цілими родинами.

Привітали школу представники адміністрації та міські депутати – Сергій Бондарчук та Тимур Глушко.

Не могла художня школа залишити своїх друзів без таких доречних перед святами невеличких презентів, тому не лише приймала привітання та подарунки, а ще й сама обдаровувала.

Окрему вдячність, адміністрація, педагогічний та учнівський колектив Дитячої художньої школи висловлює народному депутату Вадиму Підберезняку, завдяки якому у школі з’явилось сучасне мультимедійне обладнання. Дуже приємно, що в наш нелегкий час люди готові прийти на допомогу іншим і роблять це безкорисливо та від щирого серця.

Тетяна Кострикіна

Читайте також: Маленькі «Василі» та «Маланки» заспівали пісні для первомайських чиновників

 

874 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4