Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Теревеніти при малечі корисно

НОВИНИ, Освіта, Охорона здоров'я 28.08.2018

Якщо ви думаєте, що з дітьми потрібно починати розмовляти тільки тоді, коли вони заговорять самі – помиляєтесь.

Спілкування з дитиною розвиває її мозок, навіть якщо вона ще не вміє говорити. Про це свідчать результати недавнього дослідження, проведеного вченими Гарварда та МІТ. Чим частіше ви спілкуєтесь з дітьми, тим більше укріплюється взаємозв’язок між двома частинами мозку, які відповідають за розвиток мови.

Мова йде про дві ділянки мозку – «Центр Брока» (або Зона Брока) та Область Верніке (або Зона Верніке). Кожна з них відповідає за розмовні навички в людини.

У дослідженні брали участь 40 дітей дошкільного віку та їхні батьки. Упродовж двох вікендів спеціальна програма записувала розмови цих сімей. Програма аналізувала кількість слів, які дорослі промовляли в присутності дитини, а також кількість слів, які казала дитина, та кількість «пар» слів дорослих та дитини – тобто реакцію малечі на мову дорослих. Після закінчення експерименту діти проходили обстеження мозку на МРТ.

За результатами цього дослідження вчені помітили, що чим більше дорослі розмовляють з дітьми, тим сильніший стає зв’язок між зонами Брока та Верніке. При цьому не має значення, який соціальний статус у батьків та який у них словниковий запас.

Учені зробили висновки, що батьки мають якнайчастіше розмовляти з дитиною. Навіть якщо це будуть просто теревені, це все одно буде дуже добре впливати на розвиток мовного апарату в дитини. Тож спілкуйтеся з малечею частіше,- пише Prometheus.

Читайте також: Якими будуть шкільні канікули цього року?

 

 

Немає тегів:

762 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4