Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Стефанішина спростувала фейк, нібито Україна не відповідає критеріям безвізу

Політика 01.10.2021

Віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розцінює повідомлення у ЗМІ про ймовірне скасування безвізу як інсинуації перед самітом Україна – ЄС.

Як передає Укрінформ, про це Стефанішина сказала каналу “Україна 24”.

“Сьогоднішні новини, які підняли це питання у ЗМІ, свідчать про бажання деяких внутрішніх сил розхитати ситуацію напередодні саміту Україна – ЄС. Адже насправді Звіт щодо безвізового режиму для країн Балкан і Східного партнерства був оприлюднений 4 серпня”, – розповіла Стефанішина.

Вона зазначила: звіт визнає, що Україна продовжує відповідати критеріям, необхідним для виконання безвізового режиму з Євросоюзом.

“Я розцінюю ці публічні випади, як інсинуації перед самітом Україна – ЄС безпосередньо. І повністю можу спростувати інформацію про те, що Україна не відповідає критеріям функціонування безвізового режиму”.

На думку Стефанішиної, Європейська комісія “цілком може вийти з публічною комунікацією” з цього питання.

Позиція віцепрем’єра з питань європейської інтеграції стосовно цього питання базується на офіційному Звіті ЄС, який публікується кожного року. Стефанішина нагадала, що за результатами Звіту приймається рішення щодо продовження або припинення функціонування безвізового режиму.

Як повідомлялося у ЗМІ, кілька країн ЄС нібито винесли оцінки щодо лібералізованого візового режиму з країнами Західних Балкан, Грузії, Молдови та України. Відповідно до цих оцінок, Україна буцімто становить привод для занепокоєння.

Немає тегів:

17567 всього переглядів, 17 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4