Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Рятувальники Миколаївщини наголошують “Чадний газ – небезпечний!”

Події 14.11.2020

Отруєння чадним газом може призвести до летального наслідку. Газ не має ані запаху, ані кольору, а потрапляючи в кров, сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень по організму. 

З медичної точки зору, такі симптоми, як: погіршення світлової та кольорової чутливості зору, погіршення слуху, головний біль, відчуття тиску можуть свідчити про небезпечну концентрацію цієї речовини в приміщенні. При вищих концентраціях у людини відчуватиметься сильний головний біль, слабкість, запаморочення та нудота. І при наявності таких симптомів слід обов’язково вжити невідкладних заходів щоб не дочекатись біди.

Так, 14 листопада до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про нещасний випадок, що стався в одному з приватних житлових будинків на вул. Театральна м. Первомайськ. В результаті отруєння чадним газом, жінка 1998 року народження та її донька 2014 р.н., були госпіталізовані до Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні №1 у стані середньої тяжкості. Ймовірна причина події — несправність пічного опалення. До місця події підрозділи ГУ ДСНС України у Миколаївській області не залучались.

Рятувальники Миколаївщини наголошують! Шановні жителі та гості нашого краю! Надання першої допомоги при отруєнні чадним газом зводиться до першочергових наступних дій:

– Постраждалого від впливу чадного газу необхідно швидше вивести на свіже повітря і негайно викликати медиків.

– Усунути надходження чадного газу у приміщення, відкрити вікна для надходження свіжого повітря.

– Ні в якому разі не можна запалювати світло або вогонь, тому що такими діями можна спровокувати вибух.

– У разі втрати свідомості людини, слід негайно приступати до непрямого масажу серця з поперемінним виконанням штучного дихання, що триває до приїзду швидкої або його приходу до тями, повідомляють у ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пограбування пенсіонерів затримали раніше судимого зловмисника

Немає тегів:

499 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4