Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Прокуратура скерувала до суду матеріали справи про футбольний майданчик у Первомайську

Кримiнал 24.07.2021

Справа одного з майданчиків, побудованих у 2020-му у Первомайську, йде до суду. Про це повідомили на сторінці Миколаївської обласної прокуратури. Тривалий час ми були свідками того, що саме відбувалося. Зараз у справі мають поставити крапку. Що саме відбуватиметься та як розвивалися події, читайте.

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника Управління житлово-комунального господарства Первомайської міської ради, підрядника та інженера технічного нагляду за фактом замаху на розтрату бюджетних коштів під час будівництва спортивного майданчика на території парку культури і відпочинку «Дружби народів» у м. Первомайськ та за фактом службового підроблення, повідомляє Гард.City.

У 2019 році між Первомайською міською радою та товариством укладено договір підряду щодо будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям: на Коротченка, на Фрегаті та у центрі міста. Наразі всі вони уже потребують ремонту.

«Представник підрядника — майстер підприємства, маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість.

Після чого, підприємець, який здійснював технічний нагляд за будівництвом вказаного майданчику, та посадова особа міськради, достовірно знаючи, що представник підрядника вніс до акту виконаних робіт недостовірні відомості, підписали його», — пишуть з прокуратури.

Наразі справу до суду передають по одному з майданчиків — в центральному парку Первомайська. На підставі недостовірних документів на розрахунковий рахунок товариства в якості оплати за виконані роботи повинні були перераховані бюджетні кошти у сумі 143,5 тис. грн. У повідомленні прокуратури йдеться, що переховані особи не змогли заволодіти бюджетними коштами, оскільки їхня протиправна діяльність була виявлена та припинена правоохоронцями.

За якими статтями судитимуть:

  • дії представника підрядника — майстра товариства кваліфіковані за ч.2 ст.15, ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України (замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення);
  • підприємця, який здійснював технічний нагляд — за ч.5 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.191, ч.5 ст.27, ч.1 ст.366 КК України (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та пособництво у підробленні офіційних документів);
  • посадовця міськради — за ч.2 ст.15, ч.3 ст.191, ч.1 ст. 366 КК України (замах на розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення).

Нагадаємо: раніше прокуратура вручила підозру стосовно майданчика на Фрегаті.

Загалом всі три майданчики опинилися у полі зору правоохоронців. Далі буде.

Немає тегів:

1120 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4