Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

У Миколаєві СБУ викрила у виші корупційну схему на здобутті дипломів

Кримiнал 18.03.2021

17 березня Служба безпеки України викрила в одному із закладів вищої освіти у Миколаєві схему з незаконної видачі дипломів. За гроші зловмисники пропонували стати «випускником» вишу без фактичного навчання у закладі.

Повідомляє Прес-група Управління СБ України в Миколаївській області:

«Правоохоронці затримали посередника учасників оборудки під час передачі частини хабара.

За попередніми даними досудового розслідування, представники вишу організували корупційний механізм одержання грошей. За неправомірну вигоду, вони «гарантували» через свого посередника видати диплом бакалавра та внести завідомо недостовірні відомості до Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 368-3 (прийняття пропозиції одержання неправомірної вигоди) тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття корупційної схеми проводились спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури».

Поліція Миколаївської області, в свою чергу, повідомляє:

« Зловмисник повинен був передати гроші службовим особам одного з миколаївських університетів за видачу диплома бакалавра без фактичного навчання у зазначеному навчальному закладі з внесенням недостовірних даних про отримання вищої освіти до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. 

Наразі триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 368-3 КК України «Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, поєднаний із вимаганням неправомірної вигоди». 

Вирішується питання про затримання чоловіка у порядку ст. 208 КПК України та повідомлення про підозру причетним до вказаного злочину особам.

Зараз тривають обшуки за місцем мешкання фігурантів та у навчальному закладі » . 

Читайте також: 17 березня набирає чинності Закон №1231-ІХ, яким в Україні посилено відповідальність за порушення Правил дорожнього руху

Немає тегів:

998 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4