Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Правоохоронці закликають громадян дотримуватись ПДР аби вберегти найцінніше – життя, особливо дітей

Кримiнал 07.06.2021

У День захисту дітей, близько 20:00 1 червня, 31-річний водій автомобіля ВАЗ 2109 рухаючись по вул. Братів Лісовців у с. Грушівка Первомайського району, здійснив наїзд на 11-річну дівчинку-односельчанку, яка тримаючи свій велосипед стояла на узбіччі дороги.

Якщо доречно так сказати, то на щастя від удару автівкою дитина не зазнала тяжких травм, та вона забилась, отримавши легкі тілесні ушкодження, і сильно злякалась. Постраждалу дівчинку було доставлено до лікарні, де медики надали їй необхідну допомогу. Здійснивши наїзд машиною на дитину, водій легковика місце ДТП залишив, але пошкодивши диск і шину переднього колеса, змушений був зупинитися, проїхавши майже чотириста метрах від місця аварії. На місці події працювала слідчо-оперативна група Первомайського районного відділу поліції.

За зовнішніми ознаками чоловіка було видно, що він перебуває у п’яному стані (запах алкоголю з порожнини рота, сповільненість ходи, підвищена жвавість мови) та від проходження освідування на стан сп’яніння на місці події та в лікарні, куди його було доставлено, він категорично відмовився. На винуватця дорожньо-транспортної пригоди поліцейські склали адміністративні матеріали (за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ст.130), порушення правил дорожнього руху (ст.124), залишення місця ДТП (ст.122), керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів (ст. 126)) та направили їх до суду для прийняття законного рішення.

Санкціями вказаних статей передбачено покарання від накладення штрафу у розмірі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб. На прикладі такого розповсюдженого прикладу хотілося б звернутись до водіїв: розпочинаються літні канікули, і на дорогах та вулицях міста і району досить багато дітей. У зв’язку з чим будьте максимально уважними керуючи транспортними засобами, дотримуйтесь правил дорожнього руху. Не сідайте за кермо на підпитку, адже від керування автомобілем у п’яному стані залежить не тільки ваше життя, а на превеликий жаль і життя випадкових людей, особливо дітей, які сильно губляться при виникненні аварійних ситуацій на дорозі. Пам’ятайте, від подібних водіїв-пияк можуть постраждати будь-чиї близькі люди, у тому числі і ваші. Бережіть себе та оточуючих.

Первомайський районний відділ поліції ГУНП Миколаївської області

Немає тегів:

1458 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4