Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Правоохоронці на Первомайщині вилучають із незаконного обігу наркотики

Кримiнал, НОВИНИ, Суспільство 08.02.2019

Завдяки скоординованій діяльності прокурорів Первомайської місцевої прокуратури та співробітників Первомайського відділу поліції, під час досудового розслідування 4 кримінальних проваджень, у ході санкціонованих судом обшуків, проведених у житлі 4 мешканців міста Первомайська та Первомайського району віком від 31 до 40 років, виявлено та вилучено висушену і подріблену марихуану загальною вагою 400 грамів, яку зберігачі сподівались особисто спожити.

Зокрема, 30 та 31 січня поточного року процесуальним керівником у кримінальному провадженні – прокурором Первомайської місцевої прокуратури – затверджено 4 обвинувальних акти у кримінальних провадженнях за обвинуваченням у скоєні злочинів за ч. 1 та 2 ст. 309 КК України – незаконне придбання та зберігання наркотичних речовин, без мети збуту та незаконне придбання та зберігання наркотичних речовин, без мети збуту, вчинене повторно – та скеровано їх до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області.

За незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту законодавцем передбачено покарання у виді позбавлення волі до трьох років.

За повторне скоєння вказаного злочину передбачене покарання у виді позбавлення волі до 5 років.

Довідково: незаконним виготовленням наркотичних засобів вважаються всі дії (в тому числі відокремлення листя конопель від стебел, їх подрібнення і перетирання), здійснені всупереч встановленого законом порядку (для фізичної особи – у будь-якому випадку за відсутності рецепту лікаря), у результаті яких на основі наркотичних засобів (в тому числі нарковмісних рослин) одержуються готові до використання та вживання форми наркотичних засобів.

Незаконне виготовлення наркотичних засобів утворює закінчений склад злочину з моменту, коли почали вчинятися дії, спрямовані на одержання таких засобів, готових до вживання.

Читайте також: У Первомайську знову планують організувати суботник біля озера на Фрегаті

   

804 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4