Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Пожежі у житловому секторі країни продовжують забирати життя громадян

Події 19.09.2020

З настанням прохолодної погоди, що, у свою чергу, змусило громадян користуватися додатковими джерелами опалення, показник трагічних випадків на пожежах у житловому секторі країни стрімко пішов угору.

З початку року  у житловому секторі сталася 22074 пожежа, внаслідок яких загинуло 1031 особа. Травмовано 954 людини.

Вогнеборці переконані, що саме власна недбалість громадян є головною причиною виникнення займань. Люди опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади. І таке недбальство щоразу підтверджується сумною статистикою.

Так, 17 вересня о 05:25 по лінії «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному дерев’яному житловому будинку, що на околиці с. Жерев Народицького району на Житомирщині.

По прибуттю до місця події чергового караулу вогнеборців, в середині оселі спостерігалося сильне задимлення. Під час проведення розвідки рятувальники виявили в коморі, на тліючому матраці, бездиханне тіло 39-річної жінки.

До ліквідації загоряння залучалося 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця пожежної техніки. Ймовірною причиною займання могла стати необережність під час куріння. Наразі остаточні обставини трагедії встановлюються фахівцями.

16 вересня, о 05:07 рятувальники Сумщини отримали повідомлення, що по вул. Біловодська, с. Біловодське, Роменського району, виникла пожежа в приватному житловому будинку. На місце події виїжджало відділення чергового караулу 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцева пожежна команда с. Перекопівка.

За попередніми даними пожежу виявив господар. Зі слів чоловіка, загоряння виникло в задній частині холодильника, а полум’я поширилось на речі домашнього вжитку.   О 05:21 пожежу локалізували, о 05:35 ліквідували на початковій стадії та врятували житловий будинок.

Припустима причина загоряння – коротке замикання електромережі.

16 вересня о 00:18 за екстреним номером 101 надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку у м. Миколаїв.

За сигналом направлені відділення 2 державної пожежно-рятувальної частини, аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, чергова зміна оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

З’ясувалось, що пожежа виникла в одній із кімнат на площі 5 кв. м, у ході оперативної розвідки вогнеборці виявили в приміщенні тіло загиблого чоловіка 1968 р. н.

18 вересня, о 03:24 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу на вул. Закревського, 71, що у Деснянському районі столиці.

На місце події було негайно направлено рятувальників з найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. По прибуттю було встановлено, що загорання сталось в одній із квартир на 4 поверсі 10-поверхового житлового будинку. Вогнеборці відразу ж приступили до евакуації людей та гасіння пожежі. Під час гасіння пожежі, було врятовано чоловіка 1946 року народження, що проживав в квартирі де виникла пожежа, та з ознаками гострого отруєння продуктами горіння передано до бригади швидкої медичної допомоги. Також по сходовій клітині було евакуйовано 10 мешканців будинку.
В ході гасіння пожежі, рятувальниками було виявлено тіло жінки 1948 року народження, попередньо власниці квартири.

15 вересня о 10:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що сталася в п’ятиповерховому житловому будинку за адресою: м. Харків, пров. Самокиша, 3.

До місця виклику було направлено на автоцистернах 2 відділення 17-ДПРЧ та 1 відділення 1-ДПРЧ додатково. На момент прибуття рятувальників стало відомо, що загоряння виникло в квартирі на 3 поверсі. Там горіли домашні речі на площі близько 6 кв.м.

Завдяки оперативним діям рятувальників вдалось врятувати власника квартири. Його з отруєнням чадним газом було госпіталізовано до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Через сильне задимлення склалась загроза мешканцям цього будинку. Всього з сусідніх квартир було евакуйовано 10 чоловік.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов’язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.

Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежники розклеювали білборди «Слуги народу», винних звільнили

Немає тегів:

704 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4