Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайців навчають, як протидіяти насильству

НОВИНИ, Суспільство 13.12.2018

10 грудня у Первомайську відбулася профілактично-ознайомча акція присвячена «16 днів проти насилля» організована Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги, особам постраждалим від домашнього чи гендерно-зумовленого насильства №53.

Головними завданнями акції були:

  • проінформувати населення про діяльність Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, її склад,екстрену та планову соціально-психологічну допомогу, яка надається постраждалим, в т.ч. особам до 18 років, від ґендерно зумовленого, в т.ч. домашнього насильства;
  • привернути увагу населення м. Первомайська до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї;
  • активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок в Україні.

До акції активно долучилася Первомайський районний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, благодійна організація «Благодійний фонд «ЛАЙФ ЧЕЙНДЖЕР»» в особі Анни Ткачук, Асоціація дитячих та сімейних психологів України, Благодійний фонд «САРОКА», волонтери.

Мобільна бригада №53 розпочала свою активну діяльність на території м. Первомайська, Первомайського району, смт. Арбузинки та Арбузинського району з середини вересня 2018 року, за цей час здійснено 30 виїздів під час яких надана допомога 98 сім’ям. Крім того, здійснюється телефонне консультування, зокрема, станом на 10 грудня 2018 р. проведено 30 консультацій. За повторною допомогою звернулися – 64 особи, з них 12 отримали соціальний супровід, та 5 знаходяться під соціальним супроводом на даний час. Здійснюються також групові заходи (тренінги, лекції, презентації та ін.) – 22.

Проте наша статистика не відображає реальний стан скоєння насильства в сім’ї та стосовно дітей, адже ця проблема є досить завуальованою, потерпілі не завжди розуміють, що над ними коять насильство або звикають терпіти та замовчувати, «бо сварки не прийнято виносити з родини», повідомляють на сайті міської ради.

Діяльність Мобільних бригад та притулків для жінок, постраждалим від насилля є дуже важливою, адже тільки у такому форматі постраждалі можуть отримати доступні соціально-психологічні послуги в найкоротший термін (кризове втручання) та в найвіддаленіших куточках міста та району.

«Діяльність мобільних бригад Фонду ООН у галузі народонаселення реалізується «Українською фундацією громадського здоров’я» у рамках проекту ФН ООН «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні»».

Читайте також:захист від домашнього насильства є!

  

831 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4