Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайці зуміли залучити благодійні кошти на допомогу медикам: звітували на прес-конференції

Охорона здоров'я 01.05.2020

30 квітня на території Первомайської станції швидкої медичної допомоги відбулася прес-конференція на тему «Благодійна ініціатива щодо протидії загрозі COVID-19: досвід та здобутки громади міста Первомайська». Про що громаді доповідали організатори? Читайте.

Доповідачами на прес-конференції стали Євгеній Нотевський — президент громадської організації «Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «Молодь — майбутнє нації»; Анна Іванова — приватний підприємець; Петро Фільварковий — завідувач Первомайської станції швидкої медичної допомоги; Любомир Денисов — менеджер громадської організації «Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «Молодь — майбутнє нації». Присутніми були колектив Станції швидкої медичної допомоги та представники ЗМІ.

На початку заходу до присутніх звернувся Євгеній Нотевський, який розповів, що 43 дні тому стартував соціальний проєкт з протидії поширенню COVID-19 у Первомайську. Завдяки налагодженій комунікації громадської організації «Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «Молодь — майбутнє нації» вдалося об’єднати 70 підприємців, роботодавців, фермерів міста Первомайська. Спільними зусиллями підприємців вдалося зібрати майже 80 000 грн. Крім цього, небайдужі бізнесмени особисто закуповували та передавали на баланс проєкту засоби індивідуального захисту для медиків.

Ініціатива, яка розпочиналася із безкоштовного розповсюдження багаторазових масок серед літніх людей, набрала обертів та приносить вагомі результати.

Приємно, що наша з вами спільна робота була оцінена таким поважним у всьому світі Благодійним фондом «Відродження». Відповідаючи на глобальні виклики пандемії COVID-19, Фонд запустив конкурс грантів «Людяність і взаємодопомога»: гуманітарна ініціатива проти пандемії». Ми подали туди заявку і нас підтримали! Через прямі закупівлі у розмірі 40 000 гривень ми сьогодні передаємо від фонду цю допомогу лікарям

Євгеній Нотевський подякував усім небайдужим підприємцям, які вже долучились і долучатимуться до благодійних проєктів. «Ми ще раз переконуємось, що якщо громада і бізнес мають спільні цілі та цінності — їх співпраця завжди даватиме результат», — підсумував Євгеній.

Його слова підтвердила приватний підприємець Анна Іванова, яка розповіла, що в період епідемії стало зрозуміло, що допомога підприємців необхідна місту. «Спільними зусиллями підприємців міста та організації Євгена Нотевского ми передали лікарям Первомайської станції швидкої допомоги та медперсоналу інфекційного госпіталю на базі центральної районної лікарні засоби індивідуального захисту загальною вартістю на 50 000 грн. Адже лікарі знаходяться на передовій у боротьбі з епідемією.

Допомагали самотнім людям похилого віку, людям з обмеженими можливостями та багатодітним сім’ям. До Великодня було закуплено і роздано 70 продуктових наборів. І на цьому ми не зупиняємося!»

Анна розповіла, що була здивована великій кількості підприємців, які готові допомогти у цей важкий для бізнесу час, наголосивши, що і підприємцям потрібна допомога населення, а також потрібні нові знання, щоб мати змогу продовжити роботу за часів кризи.

Про роботу активістів молодіжного самоврядування під час карантину, пов’язаного з пандемією COVID-19, розповів Любомир Денисов. «Більшість наших активістів не була залучена до проведення благодійних акцій задля їхньої ж безпеки. Проте, не дивлячись на таку скрутну ситуацію, діяльність нашої громадської організації не припиняється, і цей проєкт є тому підтвердження. Так, за увесь період у рамках проєкту вдалося роздати одиноким людям похилого віку та тим, що в підвищеній зоні ризику 3 780 багаторазових захисних масок, більшість з яких були пошиті самими активістами. Дякуючи небайдужим підприємцям і роботодавцям, як пані Анна, ми продовжуємо робити добрі справи на користь місту і суспільству. Близько 15 активістів громадської організації були залученні до фасування та пакування продуктових наборів людям, що перебувають у підвищеній зоні ризику. Наші волонтери тримають руку на пульсі і завжди готові прийти на поміч у скрутну хвилину».

Лікарям станції швидкої медичної допомоги активісти передали захисні маски, хірургічні халати, захисні комбінезони, захисні медичні окуляри, респіратори, медичні рукавички, також найближчим часом лікарям буде доставлено дезінфікуючі засоби. Євгеній Нотевський подякував медикам, які опинилися сьогодні на передовій у боротьбі з пандемією, за те, що рятують людські життя і пообіцяв допомагати всім необхідним для їхньої праці і їхнього захисту.

Завідувач Первомайської станції швидкої медичної допомоги Петро Фільварковий подякував активістам громадської організації «Миколаївська обласна організація лідерів молодіжного самоврядування «Молодь – майбутнє нації» за співпрацю та надану допомогу. «Нашому колективу дуже приємно, що підприємці міста, благодійні організації, волонтери, небайдужі громадяни, працівники дитячого садочку і батьки дітей у цей важкий час для усієї країни знайшли можливість допомогти в придбанні засобів індивідуального захисту, миючих та дезінфікуючих засобів. Щира подяка всім. Ми завжди будемо пам’ятати це і співпрацювати з вами. Дякуючи вам, ми сьогодні забезпечені усім необхідним на перший період. Щиро дякуємо Євгену Нотевському, який організував цю допомогу і доклав багато зусиль для цього».

Відповідаючи на запитання журналістів щодо подальшої роботи, Євгеній Нотевський розповів, що вже в наступний вівторок активісти громадської організації долучаються до Всесвітньої благодійної акції #ЩедрийВівторокNOW, у рамках якої активісти, волонтери всієї планети будуть презентувати свої добрі справи, спрямовані на протидію пандемії. Саме цього дня силами підприємців та молоді будуть розвезені ще додаткових 150 продуктових наборів людям, яким сьогодні необхідна допомога та підтримка. Також Євгеній заявив про готовність допомагати бізнесу просвітництвом, корисними інформаційними ресурсами, новими рішеннями у сфері діджиталізації ринку товарів і послуг. «Але нехай ці ідеї залишаться невеликою інтригою, про яку ви незабаром дізнаєтеся», — підсумував він.

Відповідаючи на запитання, якої допомоги потребують наразі самі активісти, Євгеній відповів, що будь-яка допомога, навіть моральна, буде підтримкою у ці нелегкі часи. «Ми не відмовимося від допомоги у транспортних перевезеннях, коли потрібно доставити продуктові набори літнім людям, не відмовимося від публічного фандрайзингу, тому що зараз той час, коли перевіряється здатність самоорганізуватися та зробити щось корисне спільними зусиллями. Не вистачає людського ресурсу, ми не знаємо всіх проблем у місті, які спричинила епідемія, не знаємо, хто потрапив у скрутне становище, тобто потрібна ще й інформація. Коли ми будемо знати потреби людей, будемо допомагати».

Немає тегів:

1005 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4