Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайці зможуть перевірити легальність новорічної ялинки онлайн

НОВИНИ, Суспільство 11.12.2018

Державне агентство лісового господарства України створило додаток yalynka.info, який дозволяє перевірити легальність походження новорічних ялинок за номером бирки або штрих-коду.

Про це повідомив директор державного підприємства “Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр” Віктор Мельниченко на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

— Для того, щоб наші громадяни були впевнені у тому, що новорічна ялинка була заготовлена легально, щоб це не приносило жодної шкоди навколишньому середовищу і кожен був упевнений, що не завдав шкоди природі, ми розробили додаток, яке використовується на підприємствах Державного агентства лісових ресурсів. Фактично, всі ялинки, які надходять у продаж від Держлісагентства, маркуються відповідними бирками. За номером цієї бирки кожен має можливість побачити, простежити, перевірити чи має ця ялинка легальне походження, чи її походження сумнівне, — сказав Мельниченко.

Він зазначив, що додаток yalynka.info розроблений для ОС Android і вже доступний для користувачів на сайті Google Play. Для того, щоб перевірити законність походження ялинки, пояснив Мельниченко, користувач додатка повинен ввести номер з етикетки, яка прикріплена до дерева.

Після чого з’явиться інформація про те, в якій області і яким підприємством Держлісагентства була реалізована ялинка. Якщо ж на дереві відсутня етикетка або програма не відображає інформацію за номером, така ялинка може виявитися нелегальною.

   

877 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4