Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайська рада ухвалила звернення до парламенту: пропонують вдосконалити значки та посвідчення

Місцева влада 03.02.2021

Депутати Первомайської міської ради звернуться до народних депутатів, аби ті переглянули форму посвідчення та депутатського значка. Чим саме не влаштовують дійсні, читайте далі.

На сесії Первомайської міськради 28 січня 2021 року депутати ухвалили рішення про звернення до Верховної Ради з приводу форми посвідчення та значків. Пояснили тим, що нові зразки посвідчень і нагрудних знаків депутата місцевої ради, а також положення про них мають враховувати сучасні потреби та наявні технічні можливості. Які саме потреби та можливості, у документі не роз’яснено, повідомляє ГардCity.

Текст звернення із проєкту рішення наводимо:

ЗВЕРНЕННЯ до Верховної Ради України щодо удосконалення форми та змісту посвідчень і нагрудних знаків депутатів місцевих рад

«Ми, депутати Первомайської міської ради Первомайського району Миколаївської області VIII скликання, представляючи інтереси Первомайської територіальної громади, звертаємося з приводу такого.

Відповідно до підпункту 2 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» та Постанови Центральної виборчої комісії від 08.09.2020 року №160 «Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року» відбулися перші вибори депутатів Первомайської міської ради Первомайського району Миколаївської області. Статтею 9 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» визначено, що після набуття депутатом місцевої ради повноважень, йому видаються посвідчення і нагрудний знак. Зразки посвідчень і нагрудних знаків депутата місцевої ради, а також положення про них затверджуються Верховною Радою України. Питання про нагрудні знаки депутатів місцевих рад, зразки і опис нагрудних знаків та посвідчень депутатів місцевих рад врегульовані постановою Президії Верховної Ради Української РСР від 20.11.1989 року, яка не відповідає Конституції України та законам України. Зазначена постанова суперечить принципу верховенства права, закріпленого статтею 8 Конституції України.

У зв’язку зі стрімким розвитком цифрових технологій та введенням послуги оформлення офіційних документів, які підтверджують особу власника, його права та статус у формі пластикових карток певного формату з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки, існує нагальна необхідність затвердження Верховною Радою України нового зразка посвідчень і нагрудних знаків депутата місцевої ради, а також Положення про них. Звертаємо увагу, що Постановою Президії Верховної Ради України від 12 серпня 1994 року № 106/94-ПВ «Про Положення про посвідчення депутатів і голів місцевих Рад та нагрудний знак депутатів цих Рад» було визнано за необхідне внести на розгляд Верховної Ради України проєкт Постанови Верховної Ради України про Положення про посвідчення депутатів і голів місцевих Рад та нагрудний знак депутатів цих Рад. Незважаючи на це, зазначений акт на сьогодні не прийнято.

Враховуючи наведене вище, просимо Верховну Раду України в найкоротший строк затвердити нові зразки посвідчень і нагрудних знаків депутата місцевої ради, а також положення про них, які будуть враховувати сучасні потреби та наявні технічні можливості».

Нагадаємо: зараз форма посвідчень регулюється Постановою президії Верховної Ради УССР 1989 року.

Тож у разі, якщо депутати Верховної Ради прислухаються до первомайських та ухвалять відповідне рішення, матимемо змогу спостерігати прибуття на сесії депутатів із посвідченнями у формі пластикових карток певного формату з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки.

Немає тегів:

3628 всього переглядів, 2 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4