Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайська прокуратура вручила другу підозру за майданчики. Цього разу за побудований на «Фрегаті»

Економіка, Економіка, Кримiнал, Місцева влада, НОВИНИ 10.10.2020

Посадовій особі Первомайської міськради, підряднику та інженеру технічного нагляду повідомлено про підозру ще за одним фактом привласнення бюджетних коштів при будівництві спортивних майданчиків. Про це повідомили 9 жовтня 2020 року з Первомайської прокуратури.

Нагадаємо: у 2019 та 2020 році в Первомайську (в центрі, на Коротченка та на «Фрегаті») були побудовані три спортивні футбольні поля зі штучним покриттям та біля одного з майданчиків встановлені тренажери. Однак певні моменти в організації будівництва викликали підозри не лише у прокуратури, а й у громадськості, тож журналісти Гард.City провели своє розслідування, за результатами якого й написали повідомлення до Національної поліції України.

Всі подробиці читачі можуть згадати, переглянувши блог головного редактора та скориставшись посиланнями з нього про хід справи.

Сьогодні, 9 жовтня, Первомайська місцева прокуратура на своєму офіційному сайті повідомила: по одному з майданчиків, на Корабельній, вручена підозра. Прокуратура вважає, що на фрегатівському майданчику було «відмито» 300 тисяч гривень. До речі, ця підозра — вже друга.

Акти виконаних робіт з боку генпідрядника підписані Володимиром Соколенком, з боку замовника — начальником управління ЖКГ Тетяною Троян та інженером з технічного нагляду Іваном Войцеховським.

Повний текст повідомлення прокуратури

«Первомайською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами привласнення службовими особами бюджетних коштів, виділених на будівництво спортивних майданчиків у м. Первомайськ.

Розслідуванням встановлено, що у вересні 2019 року між Первомайською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям по вул. Корабельна, 25, у місті Первомайську.

Представник підрядника – майстер підприємства, маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно фактично виконаних робіт, завищивши їх обсяги та вартість.

Після чого підприємець, який здійснював технічний нагляд за будівництвом вказаного майданчику, та відповідальна особа Первомайської міської ради, достовірно знаючи, що представник підрядника вніс до акту виконаних робіт недостовірні відомості, підписали його.

На підставі недостовірних документів на розрахунковий рахунок товариства перераховано бюджетні кошти в якості оплати за виконані роботи.

Таким чином, дані особи своїми діями спричинили матеріальні збитки державі на суму майже 300 тисяч грн.

Зокрема, майстру товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру за ч.4 ст.191, ч.2 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), підприємцю — за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах, та пособництво у підробленні офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки), посадовій особі міськради — за ч. 2 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та підроблення офіційних документів).

Слід зазначити, що це вже другий факт привласнення вказаними особами бюджетних коштів, виділених на будівництво спортивних майданчиків у м. Первомайськ».

Читайте також: 6 поліцейських підозрюються у катуванні громадянина в Миколаївській поліції

Немає тегів:

9461 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4