Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

Первомайськ. В ніч з 17 на 18 червня вандали зламали молоденьку сакуру

НОВИНИ, Події 18.06.2018

Деревце було висаджено на пам’ять про чемпіонат світу 2017 року з карате у Токіо, де вдало виступила первомайська команда.

Пишуть з Первомайського виконкому.

Місто без сакури…

В рамках Року Японії в Україні у скверах і парках багатьох міст нашої країни в 2017-му році висаджені дерева сакури. В нашому місті, в міському парку культури та відпочинку «Дружба народів» за ініціативи Первомайської федерації кіокушин карате, за участю міського голови Л.Дромашко, секретаря міської ради С.Бондарчука, голів депутатських фракцій, а також маленькими мешканцями міста та їхніми батьками відбулось висадження саджанців сакури. Акція пройшла на знак подяки каратистів мешканцям міста за підтримку у Чемпіонаті світу 2017 року у Токіо. Цю алею висадили в минулому році. І ця добра справа мала стати доброю традицією. Адже дерева в місті потрібно оновлювати, а також вони повинні доповнювати красу міста.

Такою вона була навесні

Сакура — відомий символ Японії та японської культури. В японській мові словом «сакура» позначають будь-яку вишню взагалі. Японці здавна шанують цю рослину. Крім того, сакура — традиційний символ жіночої молодості та краси. Японці надають періоду цвітіння сакури особливе значення. Вони із нетерпінням його очікують та щороку сподіваються на те, що квітучі дерева милуватимуть око якомога довше. Всі погляди місцевих жителів і туристів прикуті до біло-рожевих крон дерев у процесі, який японці називають «ханамі» – милування квітами.

Такою вона могла стати

А що ми маємо на сьогодні?!

Якщо одна частина містян всіляко долучається до доброї справи – озеленення нашого міста, інша ж навпаки нищить висаджені деревцята. Тобто відразу знайшлися ті, кому ця справа не до вподоби. Люди наші так і не навчилися шанувати не лише свою працю, а й чужу. І це не вперше. В ніч з 17 на 18 червня поточного року вандали знову нагадали про себе. При вході в міський парк культури та відпочинку, зліва, молоде деревце сакури переламали просто без причини. Хтось проявляє агресію, а в когось депресія, а ми маємо проблему із ламанням дерев у місті. Тим паче, що «знищувачі» дерев є мешканцями міста, а значить вони знищують свій затишок та красу. До речі, на жаль, в нашому місті ми маємо справу ще й з крадіжками кущів та квітів. Крадіжки зелених насаджень – явище часте. Крадуть квіти та кущі, ламають лавки та дерева, розбивають урни для сміття – це лише короткий перелік наслідків вандалізму в нашому місті. За чиї кошти будемо все відновлювати?

Сьогодні

Шановні первомайці! Люди руйнують комунальне майно, наше спільне майно. Закликаємо вас захищати його. Пам’ятаймо ж, що наше місто — наш спільний дім, і берегти його — наш священний обов’язок.

Читайте також: Вчора увечері у Первомайську Lexus врізався в стовп і спалахнув

  

876 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4