Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

«Ні» пластиковим квітам на кладовищах: в Мигіївській громаді діє офіційна заборона

Довкілля, НОВИНИ, Події 25.04.2022

У Мигіївській громаді заборонили продавати та використовувати штучні квіти й іншу ритуальну продукцію з пластику. Виконавчий комітет Мигіївської сільської ради 13 квітня 2022 року ухвалив рішення №01 «Про заборону реалізації та використання штучних пластикових квітів, іншої ритуальної продукції з пластику на території Мигіївської сільської ради».

Рішення продиктоване потребою забезпечити чистоту на кладовищах та прилеглих територіях, зменшити кількість відходів, які засмічують землю та повітря, продукти згоряння яких є токсичними і небезпечними для людини, перероблення та утилізація яких потребує значних матеріальних витрат, пише Гард.City.

Згідно з офіційним документом, суб’єктам господарювання в сфері торгівлі та ринкового господарства забороняється реалізація штучних пластикових квітів.

На сайті громади наголошують на небезпечних для здоров’я та екології наслідках масового використання пластикових квітів та іншої поминальної атрибутики.

«Просимо з розумінням поставитися до рішення, яке виконавчий комітет прийняв, вбачаючи в штучних квітах загрозу життю та здоров’ю людей. Пластик виділяє в атмосферу отруту, спалення таких квітів забруднює повітря токсинами, в тому числі й діоксинами, які призводять до виникнення онкологічних захворювань. Закопувати минулорічні штучні квіти сенсу немає, бо вони біологічно не розкладаються», — йдеться у повідомленні.

Жителям громади пропонують звернути увагу на альтернативні варіанти, які можна використовувати, щоб повністю відмовитись від штучної ритуальної атрибутики: замість траурних вінків та букетів використовувати паперові чи живі квіти, сухоцвіти тощо.

А що у Первомайську?

За інформацією заступника міського голови Володимира Рябченка, офіційних рішень чи розпоряджень щодо використання штучної атрибутики на кладовищах чи її продажу не було, й поки що не заплановано. На офіційному сайті міста ще з минулого року були рекомендаційні звернення влади щодо необхідності відмови від штучних квітів.

Нагадаємо, церкви різних конфесій щороку закликають громадян відмовлятися від штучних квітів на кладовищах, наголошуючи на тому, що душі наших близьких не потребують матеріального вшанування, а потребують нашої молитви.

Чи потрібні померлим штучні квіти, які потім стають горами непотребу, перетворюючи кладовища на смітники — у своєму блозі писала журналістка Гард.City.

Читайте також: Кабмін спростив доступ людей з інвалідністю до отримання та продовження статусу

13533 всього переглядів, 5 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4