Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Первомайщині проводитимуть імунізацію тварин від сказу

НОВИНИ, Суспільство 24.10.2018

Сказ – зооноз номер один, одна із найдраматичніших та небезпечних летальних вірусних інфекцій спільних для людини і тварин.

В основі програм боротьби зі сказом природного типу завжди були заходи, спрямовані на зниження щільності популяції лисиць – основного джерела збудника інфекції. Проте цей захід дає тимчасові результати.

Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких є пероральна імунізація диких м`ясоїдних. Для успішної реалізації цього заходу розроблена спеціальна програма.Метою даної програми є комплексне розв`язання проблеми захисту населення, сільськогосподарських і домашніх тварин від захворювання на сказ в інтересах безпеки окремої людини, суспільства, довкілля.

Одними із найважливіших завдань – є забезпечення стовідсоткового охоплення профілактичними щепленнями проти сказу собак, вирішення проблем з утриманням домашніх тварин у містах і населених пунктах, також відлову, утримання безпритульних тварин та різкого зменшення їх кількості, удосконалення заходів по боротьбі і профілактиці сказу в природі, серед яких головне місце посідає пероральна імунізація диких м`ясоїдних.

В рамках розробленої програми Держпродспоживслужба проводить масштабну антирабічну пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин із застосуванням авіатранспорту, повідомляє Первомайська РДА.

Розповсюдження вакцини здійснюватиметься за таким принципом:

– обробляється весь ареал, за винятком населених пунктів і великих водних просторів із врахуванням ареалу проживання лисиць;

– принади розповсюджуються рівномірно в межах визначеної території (із розрахунку 25-30 приманок на 1 кв.км (в неблагополучних по сказу районах кількість приманок збільшують до 35).

Про початок проведення пероральної імунізації на території Первомайського району буде додатково повідомлено. Особливо звертаємо вашу увагу на те, що в разі виявлення принад(розмір із сірникову коробку) ні в якому випадку не чіпайте брикети та не переносьте їх в інші місця, а також в разі обльоту місцевості літаком – просимо не хвилюватись.

Читайте також:Відтепер первомайці можуть самостійно обирати оптимальну систему індивідуального обліку тепла

Так виглядає принада з пероральною вакциною проти сказу м’ясоїдних

  

1014 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4