Ласкаво просимо, відвідувач! [ Реєстрація | Вхід

На Миколаївщині запроваджують унікальний проект – «Електронний підручник»

НОВИНИ, Суспільство 17.12.2018

Наступного року Миколаївщина продовжить втілювати стандарти Нової Української Школи та Нового Освітнього Простору у навчальних закладах області.

«Усвідомлюючи надважливість освітньої галузі Миколаївська облдержадміністрація підійшла до розвитку системно і виважено. Так, на початку 2018 року ми оголосили рік освіти на Миколаївщині, і про результати цього рішення свідчить виконана наразі і запланована подальша робота. Тільки на розвиток, осучаснення, впровадження новітніх технологій нам вдалося залучити 143 млн грн. Цього року ми приділили значну увагу створенню належних умов зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, впровадженню енергоефективних та енергозберігаючих технологій. Це і заміна, оновлення покрівлі, приміщень, термосанація, реконструкція систем опалення. Наступного року модернізація закладів освіти, звичайно ж, продовжиться», – прокоментував голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

Як зазначив очільник області, наразі на Миколаївщині триває формування Перспективного плану розвитку – громади регіону визначають головні напрямки та завдання на наступні три роки. Освітня галузь, без винятку, є однією з пріоритетних: «Рада регіонального розвитку Миколаївщини, проведена за ініціативою Президента, дала старт формуванню плану перспективного розвитку області на 2019-2021 роки. І я радію тому, що наші громади надзвичайно активно долучились до визначення своїх пріоритетів не тільки в економіці, а, зокрема, і у соціальній сфері», – наголосив голова ОДА.

За словами Олексія Савченка на найближчі три роки планується капітальне будівництво, реконструкція та ремонт близько 190 освітніх закладів. Впродовж зазначеного періоду близько 45 профільних і опорних закладів освіти буде створено шляхом модернізації мережі загальноосвітніх шкіл.

«Вперше в області була розроблена окрема програма щодо розвитку інклюзивної освіти. Близько 21 млн грн було ми спрямували на створення та облаштування 19 інклюзивно-ресурсних центрів. Також було створено медіатеки, ресурсні кімнати, придбане сучасне обладнання. У кількох школах вже встановлені ліфти. Протягом наступних трьох років ми плануємо охопити необхідною корекційною допомогою 100% дітей цієї категорії», – повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації.

Згідно Перспективного плану, який наразі пропрацьовують на Миколаївщині, передбачено будівництво, реконструкція та ремонт дитячих садочків з метою забезпечення дітей дошкільною освітою, а також оновлення автопарку всіх опорних шкіл – придбання автобусів для підвезення учнів.

Зазначимо, що в рамках «року освіти-2018» за ініціативи голови облдержадміністрації Олексія Савченка на Миколаївщині було запроваджено унікальний проект – програму «Електронний підручник», на яку передбачили 6 млн грн з обласного бюджету. Так, тепер учні та вчителі сільських шкіл можуть скористатись повним набором сучасних дидактичних матеріалів та підручників. Реалізацію цього проекту було розпочато навесні цього року, а повноцінне впровадження «електронного підручника» відбулось у вересні, на початку навчального року.

Читайте також:На Первомайщині в школі провели «НезвиЧайні посиденьки» (фото)

  

831 всього переглядів, 1 сьогодні

  

Партнери

Залишити відгук

Ви повинні увійти щоб залишити коментар.

Ми у соцiальних мережах

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4